Run to the bridges 5

Run to the bridges 5

Run to the bridges 5, maar in de tussentijd hebben jullie al wat run updates gezien deze maand. Het was een actieve maand met leuke hardloopevenementen, hardloopwedstrijden en heerlijke trainingen.

Op vrijdag 2 mei begon ik mijn maand lekker actief. Run2day organiseerde samen met Adidas en stadswild een enorm leuke training. We kregen de Adidas Boost schoenen aan en een leuk blauw shirtje. Met de trainers van Stadswild trainden we met behulp van onze stad. Lees het hele verslag hier.

De dagen erna waren zwaar. Ik had overal spierpijn, zelfs gaan zitten deed zeer. Toch vind ik dat lekker want ik weet dat ik wat gedaan heb. De dinsdag na de training verbeterde ik mijn PR op de 5 km. 29.05 was mijn nieuwe tijd en dat na een werkdag. Deze dag was het ook nog eens erg benauwd en dan verwacht ik echt niet zo’n top tijd. Dus ik was verbaasd maar wel erg blij want het betekend dat als ik knal ik het toch voor elkaar krijg. Het hoeft niet elke keer maar langzaam aan moet onder die 30 minuten normaal worden.

Het weer was deze maand ook zo afwisselen. Na de benauwende dinsdag kwam alleen maar regen. Regen met bakken uit de hemel. Toch zet ik me er dan weer toe om dan ook te gaan en zo deed ik zondag een rondje van een uur in regen, hagel en wind. Weet je wat, ik vond het heerlijk! Ja de tegenwind heen was zwaar, ja de hagel was hard maar die laatste kilometer toen ik wist dat ik bijna thuis was en de hemelpoorten open gingen. Op dat moment danste ik in de regen, ik vond het heerlijk.

Helaas vonden mijn benen deze heftige weersomstandigheden minder want de run was daardoor zwaarder. Ik merkte dit dinsdag toen ik een rondje wou doen na mijn werk. Het voelde niet goed dus liep ik maar weer terug en kwam ik uit op een halve kilometer. Donderdag ging ik voor de herkansing en de rust was goed geweest ik liep 4 km en het voelde oke. Nog een aantal kilometers op de loopband en ik was klaar voor de zuidersterloop.

De zuidersterloop was leuk, helaas was de route een halve kilometer te kort maar voor dat moment goed want ik ging stuk door de warmte. De ene week loop je nog im de regen en de andere week wordt je gekookt een erger contrast kan je niet hebben. Mijn hele verslag van de zuidersterloop lees je hier.

Afgelopen donderdag liep ik 2 rondjes. Mijn eerste rondje was in Lekkerkerk om het parcours te verkennen en thuis nog even een 3 km rondje op een aardig tempo gewoon omdat ik er zin in had.

Deze maand vonden er ook nog wat inschrijvingen leuke post en aanmeldingen plaats

  • Op 1 mei om 00.00 zat ik klaar om me in te schrijven voor de Ronde van West helaas duurde inschrijven nog 20 minuten want de link stond niet online. Als ik 1 van de eerste 3 ben loop ik de 10 km tijdens deze run gratis.
  • Ik kreeg bericht dat ik ben uitgekozen om testloper te zijn voor Pearl Izumi. Binnenkort krijg ik bericht wanneer ik mijn schoenen op kan halen.
  • Ik schreef me in voor de Ronde van Nedstaal waar ik mee ga doen aan de 10 km
  • Ik melde me aan voor de Runrun clinic in Rotterdam op 4 oktober. Tijdens deze Funrun ga ik hardlopen op Vibram Five Fingers schoenen.
  • Mijn startnummer voor de ladiesrun kwam binnen.

Mei is nog niet klaar maar daar zal je vrijdag meer over lezen want donderdag loop ik 8.6 km tijdens de hemelvaartsdagloop.

Was jouw maand ook zo lekker actief?