Run to the bridges 7

Run to the bridges 7

Wat begon deze maand heerlijk, ik ging deze maand veel op de fiets naar mijn werk (22 km per dag), lekker naar de sportschool en het hardlopen ging lekker. Helaas kwam daar aan het einde van de maand verandering in en moest ik weer rustig aan beginnen.

De eerste zes dagen liep ik bij elkaar al 21.9 km, dit kwam ook omdat ik mee deed aan een challenge om in een week tijd een halve marathon bij elkaar te lopen. Ik werd eerste van deze challenge. Het was lekker motiverend om ondanks het warme weer toch naar buiten te gaan. Deze week liep ik in twee plaatsen, ik liep in Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk. Voor de afwisseling wil ik vaker op andere plekken dan mijn bekende rondje lopen. Door op andere/nieuwe plaatsen te lopen word ik geïnspireerd, geprikkeld en gemotiveerd.

Run to the bridges 7

De tweede week liep ik weer in twee verschillende plaatsen dit maal Krimpen aan de Lek en Rotterdam. Ik liep deze week 4 keer en deed dit in een rustig tempo. Op een zaterdag ging het zo lekker dat ik ongemerkt mijn langste afstand heb gelopen. 12 km in 1:30:05, niet heel de weg heb ik aan 1 stuk gelopen ik heb het opgebouwd door eerst minuutjes te hardlopen en daarna langere stukken en uiteindelijk 30 minuten aan 1 stuk met afsluitend weer rustig uitlopen. Wat was dat heerlijk een afstand zo lang en zo lang onderweg maar niet het gevoel hebben dat ik zo lang onderweg ben geweest. In de middag was ik wel aardig op want het is niet niks met dat warme weer zulke afstanden doen. Helaas (en gelukkig) kon ik de volgende dag niet uitrusten. Eindelijk kon ik een keer mee doen met de Run & Juice club van Lindsey. Dit was echt super leuk en een heerlijke training met een leuke heuvel om te trainen. Zelf zou ik hem niet ontdekt hebben. Het hele verslag hiervan lees je hier.

De derde week liep ik maar twee keer maar dat kwam vooral door de hitte, het was veel te warm om te gaan. Normaal gebruik ik dit niet als excuus maar mijn spieren voelden zelfs slap aan door de hitte.

De vierde week kon ik maar 1 keer hardlopen, dit deed ik in Capelle aan den IJssel een rondje van 3 km op onbekend terrein en dat was wel erg leuk. Het was een route door een woonwijk, industrieel gebied en wat groen. Erg leuk om zo’n afwisselend terrein te doen. De volgende dag kwam mijn artikel online over mijn plannen en de dag erna was het over. Ik kon amper normaal lopen doordat ik gebeten was in mijn kuit. Een tetanusprik, antibiotica en verband verder zat ik weer op de bank. Wat kriebelde het heel het weekend om te gaan hardlopen maar wat niet gaat, gaat echt niet.

Maandag ben ik heel voorzichtig in de sportschool weer begonnen en dinsdag liep ik een rondje van 2 km in 16 minuten en geloof mij dat is voor mij heel erg inhouden maar het was genoeg ik ben geweest. Woensdag ging ik met mijn zus naar de sportschool en kon ik wat meer. In de avond had ik nog energie te veel en zat ik te kletsen met vriendinnen over hardlopen en ik moest naar buiten. Ik liep hetzelfde schema als dinsdag en ik was iets sneller en het voelde iets beter. Dit schema ga ik vaker doen tot ik hem weer goed en normaal kan lopen.

Een maand voorbij met ups en down. De maand augustus heeft weer leuke dingen op de planning. Zondag is er weer Rotterdam in balans en wil ik meedoen met Yoganesa, de 24e ga ik naar Eindhoven om met de JKR meiden te meeten en hardlopen, de 26e is de Ronde van west alweer en de laatste dag van de maand sluit ik af met een bijeenkomst van de hardloopdames. Een groep waarbij ik heel graag mee wil trainen en deze bijeenkomst kan wel eens de dag zijn dat het gaat gebeuren dat ik dat vast ga zetten.