Run to the bridges 8

Run to the bridges 8

Nu pas run to the bridges 8, een paar maanden later dan ik van plan was. Met de vele updates over het hardlopen, de drukte en het niet verder komen dan 10 km vergat ik gewoon dat ik elke maand over mijn weg naar de bruggenloop zou bloggen.

De afgelopen maanden ben ik veel wezen hardlopen maar na de Ronde van nedstaal ging het niet zo lekker als ervoor. Ik moest die 10 km doorbreken alleen hoe ging ik dat doen?

Ik startte met trainen bij de hardloopdames zo zou er in ieder geval (bijna) elke zaterdagochtend een goede training zijn. Het trainen met een groep en trainer is fijn. Je wordt nog net dat laatste stukje gemotiveerd om door te gaan en te kijken of je iets toch wel kunt.

Twee weken geleden liep ik eindelijk weer een 10 km. Ik deed dit niet aan één stuk maar wandelde af en toe tussendoor. Toch doorbrak ik de afstand en het voelde goed. Helaas werd ik toen ziek. Ik miste hierdoor de Halloweenrun waar ik echt veel zin in had. Het lijkt elke keer wel iets te zijn dat me weerhoud om verder te gaan. Gelukkig laat ik me niet stoppen en ga ik door.

Run-to-the-bridges-8-2

Vorige week dinsdagavond had ik een bijeenkomst bij de hardloopwinkel. We kregen een uitleg over het hardlopen met een hartslagmeter / GPS-horloge. De uitleg werd gegeven door een medewerker van Polar. Na alle technische dingen mochten we ook zelf aan de bak. We kregen een horloge om te gebruiken en na het instellen van onze gegevens gingen we richting de Maasboulevard. Tijdens dit stukje ging ik al snel van zone 1 naar 2, naar 3 en zelfs 4. Na het verhaal van ervoor vond ik dit heel apart, want ik voelde me heel relaxed en normaal lopen, maar mijn hartslag sloeg flink omhoog. Bij de Maasboulevard moesten we twee rondjes in zone 2 lopen. Nou, dit werd dus wandelen. Niet echt motiverend. Mijn maximale hartslag werd verhoogd en toen we twee keer zone 3 gingen doen, mocht ik rustig aan dribbelen. Hierna gingen we nog twee rondjes in zone 4 en op ons gemak weer terug naar de winkel. Ik vond het fijn om dit te mogen proberen, met een goede uitleg en tips tussendoor. De kilometers van deze training heb ik niet vastgelegd en helaas heb ik ook niet mijn doel voor oktober gehaald maar we gaan er deze maand weer flink tegen aan.

Afgelopen zaterdag deed ik weer een rustige 10 km met minuutjes hardlopen en minuutjes wandelen. Die 15 km bleef alleen kriebelen. Zou ik het kunnen, zou ik het halen. Zondag besloot ik te gaan hardlopen en er elke keer een kilometer aan vast te plakken zolang het goed voelde. Mijn tempo hield ik tussen de 6.20 en 7.00 minuten per kilometer. Niet te hard maar ook niet te zacht. Ik liep van Krimpen aan de Lek naar Krimpen aan den IJssel, dit is ongeveer 2-3 km en toen bedacht ik een leuk stukje om heen te gaan. Ik ging de dijk op en liep via de dijk naar een ander stuk Krimpen aan den IJssel. Mijn weg ging verder, ik koos ervoor om de Algerabrug over te gaan. Eenmaal de brug over dacht ik: echt, was dit het? Op fietsen is soms echt een hel maar op lopen valt reuze mee.

Run-to-the-bridges-8-1

Eenmaal over de brug had ik de keuze 3km tot de Van Brienenoordbrug en dan die ook nog meepakken of terug de brug over en het bos door. Ik koos voor het laatste, want ik zat al op 6 km en mijn ov-chipkaart lag huis. Volgende keer gaat die kaart mee! Hoe meer kilometers ik loop, hoe korter elke kilometer lijkt. Wat voelt deze run heerlijk, mensen kijken me aan en zien me genieten. Ik besef op de 12 km dat ik ongeveer 3 km van huis ben verwijderd en dat ik gewoon de 15 km kan gaan halen. Kilometer 14 is zwaar en dat zie ik terug doordat ik hem als enige boven de 7 km per minuut loop, 7:16 om precies te zijn.

Terwijl ik mijn laatste kilometer inga, start het nummer I believe, wat heerlijk om zo naar huis te lopen en met 15 km thuis te komen. Vol blijdschap bel ik mijn ouders, sms ik mijn zus en laat ik mijn vriend mijn kilometers zien. Dit had ik nodig!

De volgende dag natuurlijk spierpijn, 15 km is niet niks en dan vooral niet met een dijk, brug en viaduct ertussen.

De 15 km is gehaald en na een paar dagen rust ga ik weer lekker verder. Een week voor de Bruggenloop doe ik ook een testronde van 14 km samen met een hele groep en begeleiders gaan we bijna de hele route lopen van de bruggenloop.