Run for Kika Rotterdam 2019

Run for Kika Rotterdam 2019

Een paar jaar geleden liep ik Run for Kika Rotterdam op mijn verjaardag. Een super leuk event en voor een heel goed doel. Dit jaar mocht ik lopen namens team FlexPower. Maar een paar weken van te voren schreven we ons in. Ik mocht bekenden uitnodigen om met ons team mee te lopen. Voor mij werd dit mijn collega Alex waar ik samen zijn eerste 10 km mee ging lopen en Sem en Fynn die de 5 km gingen lopen. Tof om mensen deze kans te gunnen om mee te doen. 

Veel te vroeg was ik aanwezig maar liever te vroeg dan haasten. Het terrein en de route worden nog opgebouwd maar al snel is dat helemaal klaar en druppelen de mensen binnen. Mijn startnummer halen gaat heel makkelijk en snel. Mijn naam wordt erop geschreven en dan vul ik zelf de achterzijde in met mijn gegevens.

Even het terrein verkennen, bekijken wat er allemaal is en dan naar de stand van FlexPower. Simone en Daphne zijn al gearriveerd en Alex volgt niet veel later. Rianne van Heemst stalt haar spullen uit in de tent en natuurlijk beland ik niet veel later bij haar op de tafel voor ene massage. De massage worden aangeboden door FlexPower en je wordt ook ingesmeerd met de crème zo kan elke loper die op de tafel ligt al ervaren hoe de crème werkt.

Aangezien ik geen massages gewend ben moet ik af en toe wel even op mijn tanden bijten maar erna voelen de kuiten echt lekker. Nog even wat drinken en dan naar de start. Hier wordt een warming up verzorgd en gaan we in groepen weg. Samen met Alex loop ik de 10 km. Het eerste stuk is het altijd lastig om een tempo te vinden, je moet je plekje in de drukte even vinden. We gaan lekker van start

Kika

We gaan lekker van start maar ik denk wel iets te snel voor een eerste keer 10 km. Lastig inschatten voor mij, hij is wel een man en loopt binnen op de loopband een flink tempo maar dan korter. Wat gaan we doen. Ik besluit lekker met het tempo mee te gaan en te zien hoe ver we komen. Langzaam loop ik wel iets langzamer omdat voor mijn gevoel dat beter is om het langer vol te houden.

De locatie waar we lopen is echt mooi. Je weet helemaal niet als je voor Ahoy staat dat er zo veel groen achter zit. Een heel mooi park om weer lekker doorheen te hobbelen. Onderweg merken we dat het erg benauwd is . Zelf kan ik mijn warmte maar slecht kwijt, zweten en benauwend gevoel heb ik. Toch geniet ik zeker van het hardlopen samen. Het is veel leuker om ergens met iemand te lopen dan helemaal alleen. Ik hoef geen perfecte tijd te lopen, iets te bewijzen, ik wil hier genieten en zorgen dat Alex met niet al te veel moeite de finish haalt.

Net voor de helft moeten we even wandelen en dit doen we hierna een aantal keer. Wel afgemeten stukken zodat we op dit gedeelte niet te hard afkoelen of uit ons ritme raken. Deze kant staat opeens weer een koude wind en aangezien we aardig bezweet zijn zorgt de wind namelijk dat we gauw afkoelen. Het laatste stuk stoppen we niet meer, we gaan hardlopend naar het einde. In de bocht net voor de finish staat onze werkgever met zijn gezin ons aan te moedigen en natuurlijk team FlexPower. We gaan vol gas naar het einde en finishen met een dikke sprint.

Het parcours is net geen 10 km maar dat is niet erg. We hebben het gedaan en dat in 1:05:45 dat vind ik echt heel erg goed gedaan! Bij de finish krijgen we een medaille, een tasje van FlexPower met de crème erin, een appel, banaan, een koek, water en drinken. Echt we worden op en top verzorgt zeg. We wandelen uit naar de FlexPower stand en na even gekletst te hebben en gekeken bij de 5 km klim ik weer op de tafel bij Rianne voor een massage.

Een geslaagde middag en ook voor Kika met een fantastisch bedrag wat werd opgehaald.