Run & juice club training

Run & juice club training

Afgelopen zondag organiseerde Lindsey van dailylin de derde Run & juice club. Sinds ik had gezien dat ze dit ging doen wou ik al meedoen maar een uitje met opa naar de dierentuin en een training stonden de vorige data’s in de weg. De nieuwe data’s waren allebei vrij in mijn agenda en daardoor stond ik afgelopen zondag in het Kralingse bos klaar voor een training van Lindsey.

We ontmoeten elkaar op het Langepad en toen de groep compleet was legde Lindsey kort uit wat we een beetje gingen doen. De groep bestond uit 6 meiden van ongeveer hetzelfde niveau en dat was wel lekker, niemand die achter bleef en het ging niet te snel. Om op te warmen liepen we van de parkeerplaats van het Langepad richting de parkeerplaats waar de herten staan, ongeveer 2 km liggen deze twee parkeerplaatsen uit elkaar. Ons tempo lag rond de 5.47 per kilometer en daarmee waren we gelijk lekker opgewarmd. Bij de parkeerplaats aangekomen maakte we gebruik van de parkeervakken om te trainen. Een stukje techniek met heen hakken-billen, terug dribbelen, heen hoge knieën en terug dribbelen en dat nog een keer. Voor de parkeervakken staan verhogingen om de auto’s aan te geven waar het vak eindigt en Lindsey benutte deze voor onze training. Een minuut lang op en af springen.

De oefeningen die we tussendoor doen zouden voor wat rust in de training moeten zorgen maar allemaal gaven we ons helemaal en waren we al gauw lekker aan het zweten. Vanaf dit punt gingen we in een treintje hardlopen naar het strandje, terwijl we terugliepen moest de laatste loper alle lopers inhalen en vooraan verder lopen, was je vooraan dan ging de nu laatste hetzelfde doen. Ik vind dit een leuke oefening, het houd de training lekker afwisselend en je vraagt wat meer van jezelf. Bij het strandje deden we een aantal oefeningen voor onze core want ja die mogen we nog steeds niet vergeten. We werkten in setjes van twee. De eerste oefening ging je op de grond liggen, pakte je de enkels van je partner vast en zwaaide je benen omhoog, je partner duwde ze terug en ze mochten de grond niet raken en moesten weer omhoog. De tweede oefening ging de partner op je tenen staan en kwam je omhoog om elkaars handen aan te tikken. Persoonlijk vind ik dit best zware oefeningen omdat dit gauw zeer doet aan mijn rug, maar ze zijn wel leuk ook omdat je samenwerkt. Na de oefeningen met een partner gingen we nog 10x opdrukken, 3x 30 sec planken en walking lunches tot aan een boom doen.

We gingen na deze oefeningen weer verder, richting de heuvel waar Lindsey traint met haar loopgroep. In groepjes van twee moesten we in 10 minuten zo vaak mogelijk rond de heuvel en er weer op. Terwijl de een liep kon de ander uitrusten. Ik vormde een team met Lindsey en we hebben hem 5,5 keer gelopen in de 10 minuten. De heuvel is best pittig al denk je dat de eerste twee keer niet, na de derde keer ga je hem zeker al voelen en dat rust momentje dat de ander loopt is dan wel erg lekker. Vanaf de heuvel liepen we op een rustig tempo verder richting onze startplek. In het gras nog even rekken en strekken en natuurlijke een juice. Het was een lekker sapje van komkommer, appel en ananas.

Nog even wat nakletsen en de training zat er alweer op. Ik vond het heerlijk en super leuk om een keer met Lindsey te trainen. De heuvel ga ik onthouden en een rondje Kralingse bos zou ik gewoon echt vaker moeten doen, het is er zo mooi. Vanaf huis maar 20 minuten en vanaf mijn werk denk ik maar 10.

Klinkt het leuk wat ik gedaan heb? Houd Linsey in de gaten, vanavond traint ze weer met een groep en is dat de laatste voor haar vakantie maar erna volgen er waarschijnlijk nog meer trainingen.