Run juli 103 km wezen hardlopen

Run juli 103 km wezen hardlopen

103 km in een maand. Wauw een aantal wat ik nog nooit heb bereikt maar met de hoeveelheid trainingen en de lekkere afstanden is dat wel logisch. Vandaag blik ik terug op afgelopen maand.

Afstand
Op de planning voor deze maand stond 12 km als langste afstand. Ik liep als langste afstand 15.2 km. Eindelijk weer eens 15 km en wat voelde dat heerlijk. Echt een afstand waar ik van hou en ik hou van het lange lopen. De 5 km in een top tijd doen, ja leuk, maar doe mij maar een heerlijke duurloop waar ik kan genieten van alles. De afstanden zijn dus genieten voor mij en elke zondag heb ik ze gedaan 8, 10, 12 en 15 km. Tijd niet heel erg interessant zolang de afstand gehaald wordt mijn hartslag laag blijft en ik geniet. Zelfs de intervaltrainingen vind ik leuk en wat een snelheid kan ik daarbij aantikken! Niet dat ik het lang volhou hoor.

Tijd
De tijd van mijn trainingen wordt langer. Op werkdagen ook en dat is toch wel even wennen, plannen en rustpakken waar het kan. Gelijk na het werk een rondje hardlopen en dan pas naar huis gaan blijkt een fijne oplossing. Een rondje van 45 minuten draai ik dalijk mijn hand niet meer voor om en dat voelt zo enorm fijn. Ik kom op plekken waar ik normaal niet loop, neem andere routes om het af te wisselen.

3-4 keer hardlopen
Bijna alle weken liep ik 4x behalve vorige week toen ben ik 3x wezen hardlopen. Maar daar zat wel een uur hardlopen bij op een doordeweekse avond. Het vele trainen vind ik lekker en ik geniet ervan het is geen moeten dus dat is fijn.

Leuke hardloopmomenten van afgelopen maand

Vrijdagavond 3 juli De beach run challenge in Kijkduin. Wat was dat ontzetend leuk om te doen. Het hele verslag kun je hier lezen.

Woensdagavond 22 juli was een topavond! Jullie hebben het vast al op Facebook en Instagram al voorbij zien komen dat Zélia en ik samen zijn gaan hardlopen. Wat vind ik het jammer dat wij niet dichter bij elkaar wonen. 120 km bij elkaar vandaan wonen zorgt ervoor dat we niet even in de avond samen kunnen hardlopen. Het moet gepland worden, agenda’s naast elkaar en kijken wat kan. Afgelopen woensdag konden we heel spontaan afpreken aangezien Zélia 6 minuten bij mijn werk vandaan aan het werk was. Van zulke situaties moet je gewoon gebruik maken. We gingen een route lopen die ik steeds vaker neem. We liepen door het Schollebos en op precies dezelfde plek waar ik een aantal weken geleden stil stond om te genieten van het uitzicht, zegt Zélia dat we moeten stoppen. Fotomomentje. We lopen al kletsend verder. We lopen door het bos, langs water, over de weg, onder de weg door, door een park en over het fietspad terug richting mijn werk. Onderweg vermaken we ons uitstekend met de nodige selfies. Wat zouden we dit graag vaker samen doen en dat gaat ook zeker gebeuren.

Zondag 26 juli “Goedemorgen” stuur naar mijn zus. “Ola” krijg ik terug. Ze is wakker dus 20 minuten later sta ik voor haar deur en gaat ze op de fiets met me mee. We gaan richting het bos en zo samen hobbel ik heerlijk verder. Op de paden is het wel opletten voor takjes die door de storm gevallen zijn, maar dat maakt het leuker. Het gaat echt super lekker en ik geniet enorm. Bij 12 km krijgen we enorme tegenwind en wordt het even aanpoten. Het nadeel hiervan is dat ik de controle over mijn ademhaling kwijt ben. Langs de surfplas hebben we weer wind mee. Het worden iets meer kilometers dan gepland, maar zo kon Rianne helemaal mee. 15.2 km! Eindelijk weer eens 15km en wat voelde dat heerlijk.

Ik liep in Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Rotterdam en Kijkduin.

Naast het hardlopen ben ik 2x naar mijn werk gefietst 11 km heen en 11 km terug. Ben ik wezen zwemmen en natuurlijk 2x in de week naar de sportschool.

Ik ben lekker onderweg met mijn trainingen. Hoe was jouw maand?

Bewaren