Run juli

Run juli

Een nieuwe maand en de eerste kilometers zijn al gelopen. Ja gisteren avond bleef in mijn hoofd een hardlooprondje zitten dus die ben ik gewoon gaan doen. Deze maand gaan de trainingen opgevoerd worden. De trainingen worden opgevoerd in tijd, hoeveelheid en in afstand.

Afstand
De langste afstand deze maand wordt 12 km. Misschien denk je maar 2 km meer dan de 10 die ik wel vaker loop en dat is ook zo maar deze kilometers op zondag; 8, 10, 11 en 12 kilometer zijn anders. Deze kilometers moeten in een rustig tempo; een langzame duurloop. Hierbij moet ik op letten dat mijn hartslag niet te hoog wordt en ik gemakkelijk deze afstand kan halen. Mijn hartslag voor deze LLD valt precies in een zone die ik lastig vind. Hij gaat er vaak net overheen dus ik ben heel benieuwd hoe deze trainingen zullen gaan. Eén kilometer zal niet in 6 minuten en ook niet in 7 minuten gaan maar meer tussen de 7 en 9 minuten per kilometer. Even omschakelen maar het gaat om de verbetering over het totale geheel.

Tijd
Door de week loop ik meestal maar een half uurtje of 5 km. In tijd gaat er ook wat veranderen. Door de week zal ik aan het einde van de maand 45 minuten moeten hardlopen. Nog niet heel veel als je kijkt dat ik aan het einde van mijn schema 75 minuten moet hardlopen op een doordeweekse dag.

3-4 keer hardlopen
Elke week 3-4 keer hardlopen. De trainingen zullen bestaan uit interval, duurlopen, snelle duurlopen en langzame duurlopen. Heel de weg afwisseling in de trainingen en dat in totaal moet me beter, sterker en sneller maken.

run-juli-1

Naast hardlopen, zal ik fietsen, zwemmen en sporten in de sportschool. Ik ben heel benieuwd hoe deze maand zal zijn want het is de officiële start met mijn halve marathon schema. Aan het einde van de maand horen jullie hoe het is gegaan. Van de week lezen jullie hoe Run for Kika ging en morgen (vrijdag) sta ik in kijkduin voor een 5 km door de duinen en daar zal volgende week een verslag van komen.

Wat zijn jouw plannen deze maand?