Run juni 87 km wezen hardlopen

Run juni 87 km wezen hardlopen

37 trainingen, 16 hardlooptrainingen, 3 wedstrijden, 11 uur en 17 minuten, 87 km. Dat is juni in het kort. Hoe het deze maand ging lees je vandaag. Van makkelijke trainingen naar moeilijke trainingen. Regendagen naar benauwde dagen.

Run juni 87 km wezen hardlopen

Bij de hardloopwinkel in Rotterdam was er een bijeenkomst van de hardloopdames. We kregen uitleg over de foamroller. Erg leuk om eens met een foamroller te oefenen en te voelen hoe het werkt. Ik kocht die avond nog een hele korte broek en hij zit heerlijk.

Run-juni-87-km-wezen-hardlopen-3

De zuidersterloop was weer top. De vrijwilligers langs de kant waren aardig, gaven je extra power door wat te zeggen of te klappen en zelfs bussen werden stopgezet. Dat voelt toch wel heel speciaal. Mijn totale verslag kan je hier lezen.

De dagen na de Zuidersterloop was ik helemaal nog niet bezig met de Ladies Run. Toch stond hij een paar dagen later al voor de deur. Rust nam ik niet, ik trainde gewoon door en dat ging niet al te gemakkelijk, maar elke keer was ik wel blij dat ik geweest was, niet opgaf en de geplande kilometers aantikte.

Woensdag trok ik mijn hardloopschoenen weer aan en wat voelde dat rot. Elke stap was zwaar. Mijn benen hadden geen zin, wilden niet bewegen. Hoe ik die 4 km eruit heb gekregen, echt geen idee. Ik weet alleen dat ik er 35 minuten over gedaan heb. 35 minuten over 4 km, man dat is langzaam. Ik was boos, geïrriteerd en gefrustreerd. De hooikoorts zorgde voor veel ergernis en dan mijn benen die niet meewerkten, dat was niet fijn. Ik nam me voor om de volgende dag voor een herkansing te gaan.

Een-nieuwe-periode-3

In de ochtend zorgde ik ervoor dat ik voorbereid was op een run in de middag na mijn werk. Dit betekende sportbh, hardloopshirt en hardloopsokken al aan. Een nette broek eronder en een jasje aan en ik kon netjes werken. Aan het einde van de dag had ik niet gelijk zin om te gaan en besloot richting huis te rijden. Na een ruime kilometer veranderde mijn plan. File. Ik nam de eerste afslag naar de sportvelden en trok een korte broek en mijn hardloopschoenen aan. Ik ging lekker hardlopen door het bos. Niet al te hard, maar hopelijk wel aan één stuk en wat makkelijker dan de dag ervoor.

Door het bos lopen was heerlijk. Ik had geen idee waar ik liep, hoe ver van mijn auto vandaan, maar het liep lekker en de omgeving was prachtig. Paden die heel dichtbegroeid waren, een pad langs een ruiterspad waar juist een hele rij paarden langskwam. Allemaal mooie plekken. Bij ongeveer 3 km was ik terug bij mijn auto en maakte ik nog een slinger zodat ik de 4 km aantikte. Gelukkig kwam ik nu in 30 minuten aan de 4 km. Mijn benen voelden nog niet top, maar een stuk fijner dan de dag ervoor. Ik hoefde dit keer ook niet te wandelen. Ik ben alleen even gestopt om te genieten van het uitzicht. Enorm bezweet kom ik bij mijn auto aan en rij ik naar huis. Super blij dat ik dit gedaan heb en een mooi gebied heb ontdekt.

De Ladies Run was super leuk. Ik heb genoten en lekker gelopen. Wel een stuk langzamer dan gewend, maar het genieten was enorm en daarom kijk ik er trots op terug. Mijn mindset is om. Natuurlijk word ik blij van snelheid, maar ik loop dit jaar (voor mijn doen) zoveel wedstrijden dat er geen focus is op één specifieke afstand en één tijdsdoel. De ene wedstrijd gehad en dan staat de volgende soms alweer voor de deur.

Run-juni-87-km-wezen-hardlopen-10

De mooiste dag van de maand. Een dag die ik niet snel zal gaan vergeten. Zaterdagochtend ging ik met een rugzak vol kittenvoer, melk en speeltjes richting mijn zus. Een nieuwe aanwinst in onze familie was de dag ervoor gearriveerd en die moest even geknuffeld worden. Na bijna twee uur trok ik weer mijn hardloopschoenen aan om richting huis te vertrekken. Ik liep de straat uit en zag daar een mannetje met een pet heel langzaam fietsen. Dat kan er maar één zijn. Dat is mijn opa! Ik volg hem hardlopend en als ik weet dat het veilig is loop ik naast hem.

“Opa, voor je blijven kijken. Waar ga je heen?” Wat vond hij het leuk dat ik daar opeens liep. Opa ging een rondje fietsen terwijl mijn moeder de boodschappen voor hem deed. “Wat ga jij doen?” Ik besloot naast opa te gaan hardlopen en zo gezellig met hem mee te gaan. Wat vonden we dit allebei leuk. Opa fietst niet meer snel, maar voor mij perfect om naast te hardlopen. Al kletsend liepen we zo richting zijn huis. We werden veel begroet, auto’s stopten en lieten ons voor en we genoten van alles. Dit ga ik vaker doen en dan opa verder meenemen naar plekken waar hij vroeger nog wel ging maar nu niet meer durft omdat het niet al te best gaat.

Run-juni-87-km-wezen-hardlopen-7

Na wat gedronken en voor opa eten gekookt te hebben ben ik richting huis gegaan. Op één dag drie trainingen en totaal 13 km op de teller. Niet gepland, maar het was zo fijn.

De volgende dag was er wel spierpijn maar niet meer de stijfheid die ik de hele week gevoeld had. Ik besloot alsnog mijn geplande rondje voor zondag te doen. Er stond een rondje van 7 km op de planning. Precies toen ik buiten stond begon het te regenen. “Ga ik terug naar boven of hardlopen?” ging er door mijn hoofd. Nou gewoon hardlopen natuurlij,k zei dat andere stemmetje in mijn hoofd. De bedoeling was rustig lopen. Ik kon alleen maar denken hoe kan ik nu rustig hardlopen terwijl het regent. Na 1,5 km twijfelde ik. Zou ik omkeren? Nou nee, het plan is 7 km, dan moet minimaal 5 km wel gaan lukken. Totaal werd het natuurlijk gewoon 7 km, gewoon doorlopen. Uiteindelijk heb ik goed rustig gelopen. Een gemiddelde hartslag van 156 met een gemiddelde tempo van 8’25” min/km. Ik liep het langst in zone 3 en dat voelt goed.

Run-juni-87-km-wezen-hardlopen-4

De laatste week van de maand loop ik mijn rondjes rustig en skip ik zelfs twee trainingen. Ik skipte ze niet zomaar. Ik wilde mezelf graag sparen voor een zondag. Met de Run fot kika wilde ik toch wel heel graag lekker lopen en genieten. Op donderdag deed ik nog wel even wat pittigs na 9 uur werken dook ik het zwembad in en in de avond ging ik nog hardlopen. zo’n uitzicht als hieronder is daar de schuld van.

Run-juni-87-km-wezen-hardlopen-5

Zondag liep ik 10 km tijdens de run for kika. Hoe dat ging lees je van de week maar onderstaande foto zegt denk ik al genoeg.

Run-juni-87-km-wezen-hardlopen-9

29 juni, in de ochtend is het al aardig warm. Toch ga ik naar buiten voor mijn eerste interval training in tijden. 8x 2 minuten hardlopen met 2 minuten wandelen. De eerste vier versnellingen gaa nog redelijk goed daarna wordt ik wat minder snel maar is het me toch gelukt het hele setjeaf te maken.

Run-juni-87-km-wezen-hardlopen

Naast al het hardlopen ben ik nog wezen zwemmen en was ik twee keer in de week in de sportschool te zien. Het was een lekkere productieve maand met goede maar ook slechte runs. Gelukkig kan ik me alleen de goede runs herinneren.

Hoe was jouw maand?