Run juni

Run juni

Het begin van mijn avontuur naar de halve marathon is echt gestart. Wat ga ik nu doen? Wat wordt het plan? De maand juni wordt de focus gelegd op genieten, 10 km, uithoudingsvermogen en sterker worden.

Genieten
Hoe ga ik genieten? De Zuidersterloop, de Ladies run, en Run for kika stel ik nog steeds geen eisen aan mezelf voor een tijd. Ja ik wil alles geven op die dagen maar voorop ligt het genieten. Ik wil ze lopen omdat het lekker is en leuk. Alle runs in training en in wedstrijd moeten lekker en leuk zijn. Genieten kan al van een gek bordje langs de weg, het uitzicht, de kilometers en van de muziek die ik op heb.

d5

10 km
De 10 km loop ik zoiezo 2x in juni. Tijdens de Ladeis run en run for kika. Deze beide 10 km wil ik proberen rustig te starten. Een punt wat ik erg lastig vind maar daarom des te leuker het te proberen. Het rustig starten moet ook zorgen dat ik niet gelijk alle energie kwijt ben.

Run juni

Uithoudingsvermogen
Dat ik een afstand kan wandelen, fietsen en hardlopen is bekent maar op een tempo is wat anders. Hoe ga ik dat verbeteren? Het heeft met uithoudingsvermogen te maken. Op meerdere manieren kan ik aan mijn uithoudingsvermogen gaan werken. Een leuk vind ik touwtje springen. Touwtje springen is explosief. Bam gelijk actie en volhouden. Ik ben nu al snel kapot met touwtje springen en daar ga ik aan werken. Als ik het langer en makkelijker vol hou is dit alleen maar bevorderlijk voor het hardlopen.

Run juni

Sterker worden
Sterker in mijn rug, core, bovenbenen, overal. Mijn rug moet sterker om mijn klachten totaal weg te nemen en te houden. Daarbij moet mijn core dan ook sterker worden omdat die twee zo erg samenwerken. Een nieuw schema in de sportschool gaat me hierbij helpen en na de eerste training was de spierpijn al aanwezig.

Naast deze punten wil ik gaan letten op mijn rust, eten en minimaal 50% actief zijn op een dag en dat is op sommige dagen nog een hele uitdaging. Tijdens mijn hardlooptrainingen ga ik veel de focus op mijn hartslag leggen. Hij moet omlaag. Mijn training voor de halve marathon gaat op hartslag worden dus ik kan deze maand alvast beter gaan wennen eraan want in juli gaat mijn schema in.

Run juni

Hopelijk zien we hier aan het einde van het jaar een flink verschil in mijn hartslag. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik zelf al heel tevreden was over mijn training van gisteren waar ik niet hoger dan 174 kwam. Die 174 mag ik zelfs de schuld geven aan een grote hond.

Wat zijn jouw plannen deze maand?