Run november 19,4 km wezen hardlopen

Run november 19,4 km wezen hardlopen

De maand zit er op en dat betekend een terugblik op de trainingen en gelopen kilometers. Heb ik weer wat kunnen hardlopen en hoe gaat het met mijn rug? Laten we eens kijken hoe het deze maand ging.

Zes trainingen, twee uur en vierenveertig minuten en 19,4 km. Ja er is weer gelopen en wat was het fijn weer te kunnen en mogen gaan. Natuurlijk ben ik nog heel voorzichtig maar de eerste stappen zijn gezet. Dat ik weer ben geweest vind ik ontzettend fijn. Ik ben nog niet zo vaak geweest als ik had gewild maar ik ben tevreden.

Run-november-19,4-km-wezen-hardlopen-3

Twee keer in de week was ik de afgelopen maand in de sportschool te vinden om krachttraining te doen. Rianne en ik trainen vooral onze benen omdat deze wel wat sterker mogen worden. Sterker en stabieler. We doen erg afwisselende oefeningen. We gebruiken apparaten maar ook de trx koorden. De fysio ziet dat mijn benen sterker worden en dat is fijn om te horen. Op sommige dagen waren de trainingen wat minder effectief doordat ik op was van het werken of de keer dat ik dik een uur in de file had gestaan. Gelukkig trainen we samen en dan sleep je elkaar gewoon naar de sportschool.

Run-november-19,4-km-wezen-hardlopen-2

Naast het trainen in de sportschool train ik ook thuis. In de ochtend doe ik een aantal oefeningen en in de avond wanneer ik niet in slaap gevallen ben doe ik mijn oefeningen uitgebreider. Dit zijn oefeningen van de fysio om mijn onderrug sterker te maken. In de ochtend doe ik er een aantal om mijn rug los te maken en energieker de dag te starten.

Run-november-19,4-km-wezen-hardlopen-1

Zes hardlooptrainingen en alle zes waren ze anders. Twee weken geleden kreeg ik van de fysio de opdracht twee keer 5 km. De eerste keer ging ik na een werkdag naar buiten. In het donker waar ik nog niet aan gewend ben en toen heb ik er 3 km van gemaakt, ik wilde de eerste keer ook niet gelijk 5 km, te bang dat het mis zou gaan daarom vond ik 3 km wel een mooie start. Het voelde allemaal goed en ook de dagen erna. Zondag zou ik wel 5 km gaan lopen. Ja zou ik gaan lopen dus. Terwijl ik net een paar honderd meter onderweg was begon het te druppelen. Niet heel hard dus ik ga door. In het park gebeurt het. Het komt met bakken uit de hemel zetten. Ik voel mijn bilspieren trekken van de kou en natheid en ga naar rechts in plaats van links. De 5 km werden er 2.  Niet erg want ik ben geweest en dat is het belangrijkste.

Run-november-19,4-km-wezen-hardlopen

Ik sluit de maand af met een rondje van 4 km. Ik besloot 10x 1 minuut te gaan hardlopen met tussendoor 2 minuten wandelen. Weer geen 5 km? Nee, inderdaad weer geen 5 km. Na een zware week werken en wat lichte gevoeligheid wilde ik gewoon lopen en genieten en dat is nu dus ook wat ik precies heb gedaan. Lekker met mijn handschoentjes aan genoten van de kou in mijn gezicht en het uitzicht onderweg.

Mijn rug en bilspier voelen nog niet top, maar dit kan ook de invloed zijn van een enorm drukke week waardoor ik minder mijn oefeningen heb kunnen doen en de kou die speelt ook zeker een rol. Het gaat langzaam maar ik ben onderweg om terug te komen. Hoe was jullie sportieve maand.