Run november

Run november

Twee dagen geleden konden jullie lezen hoe oktober is verlopen. Totaal niet verwacht dat ik na maanden van zo lekker actief zijn en in mijn hardloopflow zitten helemaal niet meer loop. Baal ik? Enorm. Wil ik hardlopen? Ja, zeker. Ik kocht zelfs een nieuwe tight van maar liefst 80 euro en die kon ik nog niet gaan uitproberen. Ik kijk vandaag vooruit, wat hoop ik deze maand te bereiken?

Hoe start je na al drie weken niet je schoenen aan gehad te hebben, wanneer weet je dat je er klaar voor bent. Wanneer weet ik zeker dat alles goed voelt. Gelukkig heb ik een meetpunt. 30 minuten stevig wandelen moet ik zonder pijn kunnen ervaren en dan mag ik hardlopen. Dit testrondje deed ik op de laatste dag van oktober, het voelde goed en daarom mocht ik op de eerste dag van de maand een rondje hardlopen. Ik zette een les aan van Renate Wennemars, de eerste les van de 5 km running coach. Een rustig begin en er wordt me verteld wanneer ik wat moet doen. Niet zomaar langer of harder nee even rust en back to basic. Het voelde heerlijk om weer buiten te zijn in mijn hardloopkleding, mijn hardloopschoenen aan en minuutjes te kunnen hardlopen.

run-november-2

Ik genoot van de natuur, het weer en mijn muziek. Met een enorme glimlach liep ik de eerste training uit. Lichtelijke gevoeligheid was er nog wel maar dat is niet gek. Na de run deed ik mijn oefeningen en voelde alles alweer veel fijner. Wat een lekker begin van de maand. Ik wil de eerste drie weken van running coach doen. Zo heb ik een rustige opbouw en kan ik goed voelen hoe het gaat.

Run-november

In de tussentijd ben ik druk bezig om mijn core sterker te maken met oefeningen die ik bijna elke dag doe. Van hol en bol tot mijn benen optillen terwijl ik op mijn rug lig allerlei oefeningen komen voorbij en ze zijn echt rete saai maar wel nodig om weer goed te kunnen hardlopen en van de pijn af te komen.

run-november-1

Mijn aankoop: De asics leg balance tight
Ondanks dat ik niet kon hardlopen heb ik toch wat besteld want ja je kan maar beter voorbereid zijn op het moment dat je weer kan. Ik bestelde een aantal tights en hield heel slim de duurste voor het laatst. Het heeft totaal niet geholpen om deze tot het laatst te bewaren want hij is zo fijn dat de rest zo terug in de doos ging. Het eerste moment dat ik deze aantrok en nog geen eens tot aan mijn knieën was wist ik het al, deze tight moet ik hebben. Het materiaal is zo fijn en hij sluit zo mooi strak op mijn lichaam aan. Het is wel even wat moeite om over mijn bovenbenen en kont heen te krijgen maar ik snap waarom. Er zit elastiek in de boord bij de rug zodat de onderrug ondersteunt wordt, voor mij een enorm pluspunt.

run-november-2

We gaan dus weer lekker verder met trainen en genieten. Of ik de Bruggenloop nog haal weet ik niet maar ik ben op dit moment al blij dat ik weer gestart ben.

Fijne sportieve maand allemaal.

Foto via asics