Run oktober

Run oktober

Het is cliché maar wat gaat de tijd snel. Een paar maanden geleden schreef ik me in voor de halve marathon van Eindhoven en over een aantal dagen sta ik aan de start van mijn langste wedstrijd tot nu toe. Ik vind het spannend maar ik heb er ook zin in.

Halve marathon van Eindhoven
11 oktober 2015 om 13:30 sta ik in het startvak. Ik zal daar starten samen met Zélia en Nicole. Hopelijk voegen Wendy, Saskia en Kelly zich ook bij ons in het vak en er lopen er nog veel meer die ik ken die dag de halve marathon. Ontzettend leuk om met zoveel hier te staan en te gaan voor een mooie race. Mijn verwachtingen zijn laag. Ik kan geen tijd hangen aan deze afstand omdat het de eerste keer is in wedstrijd verband en ik gewoon niet in topvorm ben. Natuurlijk hoop ik iets en dat is rond de 7 minuten per kilometer te lopen. Mocht dat niet helemaal lukken dan wil ik graag 4 km in een half uur lopen. Je zult denken dat red je makkelijk maar door wat vervelende klachten aan mijn rug voelt harder gaan niet goed. Hoe harder ik ga des te meer pijn het doet en ik wil wel het fijn uit kunnen lopen. In de week na de halve marathon komt natuurlijk mijn verslag hier te staan. Mocht je het al eerder willen weten hoe het ging volg mij dan op instagram of twitter.

Wat na de halve marathon?
De dag na de halve marathon ga ik heerlijk relaxen in het Elyseum. Even rust geven aan mijn lichaam en lekker ontspannen. Er staan dan alweer andere wedstrijden op de planning. Zo heb ik me ingeschreven voor de Halloweenrun aan het einde van de maand, de Bruggenloop in Rotterdam in december, de night run aan het einde van het jaar en de 1/4 marathon in Rotterdam. Bij de CPC in Den Haag wil ik ook de halve marathon gaan lopen. Belangrijk vind ik om de lange afstanden er in te houden zodat ik eraan kan wennen en mezelf kan voorbereiden richting de hele marathon. In deze maand zullen de kilometers iets naar beneden gaan. Herstellen is ook erg belangrijk en ik heb andere hele leuke plannen in mijn agenda staan waar ik de tijd voor vrij wil maken.

Sterker worden
De rugklachten die ik eerder het jaar al had zijn er dus weer. Het is een zwak plek. Samen met mijn fysio gaan we dit goed aanpakken en kijken hoe we het in mijn sportschool training kunnen voegen zodat ik daar ook werk aan deze plek. Zoiezo vind ik het belangrijk sterker te worden want hoe verder ik ga hoe moeilijker het wordt recht of goed te blijven met mijn bovenlichaam en houding is erg belangrijk.

Een sportieve maand is weer van start. Geniet en maak mooie herinneringen, ik ga dat in ieder geval wel doen.