Run to the bridges 1

Run to the bridges 1

Eén keer in de maand wil ik mijn hardloopvorderingen op mijn blog plaatsen en met jullie delen. Hoe het gaat met de voorbereiding op de wedstrijden, welke afstanden ik heb gelopen, nieuwe records en ga zo maar door. Dit jaar heb ik een lijstje met wedstrijden staan waar ik aan mee wil doen en het eindigt met een run die mij enorm gaaf lijkt namelijk de Bruggenloop in Rotterdam. De reden dus ook dat deze serie posts Run to the bridges heet.

Met nog twee dagen deze maand te gaan heb ik een aardig goed overzicht hoe het deze maand is gegaan, ik liep 11 keer met een totale afstand van 54.63 km (en er staat nog een run op de planning). Ik heb meer getraind dan vorig jaar deze maand maar ik heb ook last gekregen van een blessure wat me weerhield om meer 10 km’ers te lopen en me verplichte om rustiger aan te doen.

Run to the bridges 1

De eerste wedstrijd waar ik me nu op aan het richten ben is de City Pier City in Den Haag. Ik heb me ingeschreven voor de Dunea 10 km loop en hoop daar een mooie tijd te lopen maar naast een betere tijd is het nu ook van belang om pijn vrij te lopen. Ik train daarom in minuten rustig aan met wandelen tussendoor. Ik vind het alleen moeilijk om rustig aan te doen tijdens de hardloopminuten, gauw ga ik dan toch te hard wat eigenlijk niet de bedoeling is.

Ik heb een schema gemaakt die tot aan de CPC loop is. Ik heb het in een boekje per dag opgeschreven en ik wil elke training die erin staat doen als het kan. Mijn trainingsweek ziet er als volgt uit; Maandag sportschool, dinsdag hardlopen, woensdag hardlopen donderdag rust, vrijdag sportschool, zaterdag body balance en zondag hardlopen minimaal 45 minuten. Lekker afwisselende trainingen, om het leuk, uitdagend en goed voor mijn lichaam te houden.

Mijn blessure heeft wat weg van shin splints klachten maar heel duidelijk zijn de klachten niet. Ik doe op het moment een aantal oefeningen die Alyssa uitlegt op Just keep running. Verder train ik nu gewoon langzaam verder en hoop ik binnenkort weer een 10 km te kunnen lopen in ieder geval loop ik hem in Den Haag.