Running 2014

Running 2014

Een aantal jaar geleden had ik totaal niet verwacht dat ik dit jaar zoveel kilometers en wedstrijden zou hardlopen. Ik blik even terug op een heel mooi hardloopjaar.

Running 2014 kent zijn ups en downs. Waar ik zo lekker van start ging kwamen daar elke keer toch tegenslagen, 2x een blaasontsteking (1 zorgde ervoor dat ik de halloweenrun moest missen). Mijn lieve kat die me een enorme hap ik mijn kuit bezorgde. Mijn arm die zenuwpijn blijkt te hebben. Maar dit alles maakt me sterker en zorgt dat ik nog meer wil. Ondanks alles heb ik ook mijn doel behaald: De bruggenloop, 15 km aan 1 stuk uitlopen. Op dit moment zit ik op 151 runs en 701.4 km. Nog niet het einde van het jaar en al 700 km. Vandaag staat er nog een training gepland, morgen een night run en woensdag een eigen rondje om het jaar af te sluiten. Het afgelopen jaar heb ik ook veel wedstrijden gedaan, heb ik meegelopen met de Rotterdam Running Crew door de Kuip, was ik aanwezig bij een NTC workout met Marlou van Rhijn en ben ik begonnen te trainen bij de hardloopdames op zaterdag in Rotterdam.

De wedstrijden
Hieronder alle wedstrijden die ik liep en het zijn er echt veel vergeleken met vorig jaar. Liep ik er toen nog drie liep ik er nu 11 en 1 fietste ik. Bij elke wedstrijd vind je de link naar het volledige verslag en een klein stukje hier er al bij.

9 maart CPC Den Haag 10 km Tijd 1:06:54
Met een blaasontsteking die de dag van te voren kwam opzetten was het geen topdag om een wedstrijd te lopen op onbekend terrein. Het werd wel een strijd met mezelf om niet te gaan lopen maar ik wou niet lopen ik kan het. Samen met Justin Bieber en Wil.i.am met That power liep ik mijn laatste kilometers was het nummer voorbij dan zette ik hem weer terug. De laatste kilometer was het zwaarst maar ik mocht niet opgeven ik had er al 9 opzitten zonder te lopen deze laatste moest ook lukken. De bocht om en ……. wat was dat nog even ver, voor mijn gevoel dan. Ik finishte met een tijd van 1.06.54 werd 6961 van de 9696 en 2627 in mijn categorie. Ik ben tevreden, trots en zo blij dat ik hem heb kunnen lopen. Want There will be a day when i can no longer do this that day is not today Dit blijft mijn quote want hij past bij me en dat bewijst hij maar weer!

13 april ABN marathon Rotterdam 10 km Tijd 1:06:42

Rotterdam was teleurstellend en de wedstrijd die bij mij de knop omzette. Ik moet genieten tijdens de grote evenementen. Op de wegen lopen waar je normaal met de auto rijd en dan ook nog eens in Rotterdam is zo enorm gaaf. Helaas zijn deze grote evenementen echt te groot om een pr te lopen, althans voor mij. Zoveel mensen, mensen die hard lopen, mensen die zacht lopen en mensen die wandelen. Plekken waar je stil moet staan omdat je er niet door kan en stil staan een paar meter voor de finish. Helaas had ik anders hopen te finishen maar Rotterdam was leuk.

18 mei Zuidersterloop Capelle aan den IJssel 5 EM (8.1 km maar was 7.4 km) Tijd 46.14
Wat een warme wedstrijd was dit! De laatste meters voor de finish stonden er allemaal mensen langs de hekken en ik ging sprinten, ze had het door en sprintte met me mee maar alsnog kwam ik als eerste over de finish. Ik bedankte haar voor de leuke finish, liep verder kreeg water en aan het einde werd ik opgewacht door de dame waarmee ik startte. Samen gingen we ons tshirt ophalen en een AA drinken.

29 mei Hemelvaartsdagloop Lekkerkerk 8,6 km Tijd 50.50
Hometown Run. Blijft toch heerlijk om deze te doen! Ik was gewoon 6.37 sneller dan het jaar ervoor. Opa, papa, mama, Rianne, Tijn, mijn schoonouders, ome jaap, tante Alie en frank stonden me aan te moedigen. Het regende maar o wat was ik blij. Het mooiste wat ik die dag hoorde was van Tijn (en de rest zei het ook maar van Tijn was het erg fijn om te horen). Vergeleken met vorig jaar liep ik nu veel beter, ik was meer ontspannen en had een vaste pas, ik liep veel mooier vandaag dan een jaar geleden.

1 juni Ladiesrun Rotterdam 10 km Tijd 1.08.09
Een enorme roze bedoeling, een run die niet al te makkelijk was maar een mooi parcours had en een goede warming up.

24 Augustus JKR run 8 km Tijd 50.51 – 1e plek
Een leuke run samen met twee andere meiden van just keep running. We liepen een heerlijk rondje in Eindhoven.

26 Augustus Ronde van West Capelle aan den IJssel 10 km Tijd 1.02.42
Je tijd van het jaar ervoor verbeteren is zo leuk. Enorm blij finish ik in mijn zus haar armen. Ik heb het gedaan 1.02.42! Sneller als verwacht en sneller dan vorig jaar tijdens de Ronde van west. Dit jaar kregen we ook een medaille en dat vind ik altijd wel erg leuk.

Heerlijke-dinsdag-met-sauna-en-de-ronde-van-west1

6 September Ronde van Nedstaal Alblasserdam 10 km Tijd 1.03.58
De moeilijkste wedstrijd van het jaar en toch een enorm mooi moment. Elke wedstrijd goed of slecht heeft een mooi moment. Het laatste rondje even wat water over mijn polsen. Stukjes lopen en ik wordt door de laatste drie mensen ingehaald. Ik ben laatste. Ik moet nog 1.5 km ik ren en loop, ik loop naar boven. Het je bent er bijna van een vreemde doet me niks. Dat papa daar staat bovenaan de dijk wel. De laatste 750 meter loopt hij met me mee. Op zijn nette schoenen gaan we samen de finish tegemoet. Samen lopen we over de finish. Ik ben er! 1.03.58 is mijn officiële tijd. Helemaal niet slecht en daar ben ik ook super blij mee.

21 september Ladies Ride 35 km fietsen
Wat een leuke dag was dit! Normaal staat Rianne langs de zijlaan en dit keer deden we iets wat we samen kunnen. Fietsen. 35 km fietsen en dat was hartstikke leuk.

11 oktober Electric Run 5 km ongeveer 40 minuten

Om de paar honderd meter waren er prachtige wereldjes gecreëerd. Het is de electric run, maar beter gezegd: walk, run en geniet. Een run waar je niet doorheen rent, maar doorheen gaat en elke keer stop je even om goed te kijken en te genieten. Er hangen paraplu’s in de lucht, er is een veld met ballonnen, bloemen, bogen waar je onderdoor loopt en het geluidje hoort van Mario Bros… pling pling.

7 December Bruggenloop Rotterdam 15 km Tijd 1.47.01
Het doel van het jaar! Met nog maar 2 km te gaan kwam het besef dat een halve marathon “maar” 6.1 km verder is. Tijdens zo’n wedstrijd ga je wel gekke dingen denken hihi. De laatste kilometer. Ik ga sneller. De startvakken komen te voorschijn. Een roze paraplu en ja daar staat Rianne. Kom op!!! Je kan het. En iedereen om haar heen hoor ik mijn naam roepen. Zo gaaf!! Het geeft zo’n boost dat ik alles geef de laatste paar honderd meter. Ik haal mensen in en ga enorm glunderend, genietend, hardlopend en vol trots de finish over.

Ik heb het gedaan 15 km aan 1 stuk niet wandelen niet stoppen nee hardlopend. Tranen van geluk en een big smile.

28 december runnersworld nightrun
Deze run zal morgen plaatsvinden en het verslag zal dinsdag online komen. Ik heb er nu al zin in.

Een mooi jaar waarin ik veel dingen heb mogen en kunnen doen. Volgend jaar hoop ik er net zo’n mooi jaar en hier en daar wat mooier te kunnen maken.