Running; Waar is het allemaal begonnen

Running; Waar is het allemaal begonnen

Waar is het allemaal begonnen. Wat doet het met me. Welke trainingen vind ik het leukst. Draag ik lange of korte broeken in de winter. Hoe motiveer ik mezelf. Hardlopen heeft veel voor mij veranderd. Ik ben veranderd door het hardlopen. Wat het met me gedaan heeft, bijzondere momenten die ik heb meegemaakt ik wil dit gaan delen. Daarom begin ik met waar het begon.

Mijn aller eerste stappen met hardlopen maakte ik toen ik nog thuis woonde. Dit was in de periode dat ik geen werk had. Er stonden nog een paar Rucanor schoenen in mijn kast. Enorm lelijk, oranje met zilver en waarschijnlijk niet voor hardlopen geschikt. Op dat moment dacht ik niet na over wat voor soort schoenen ik aantrok ik ging naar buiten. Het was lente, prachtig weer en ik had weinig zin om wat te doen. Naar buiten wilde ik wel even bewegen. Wandelen vond ik maar niks dus ik ging wat hardlopen. Heel serieus kan je deze eerste pogingen niet noemen want ik ging niet wanneer het regende, ik ging al helemaal niet meer toen het koud werd.

Na een periode ging ik weer bewegen. Wandelen met een vriendin elke avond wat in een steeds sneller tempo ging en hier en daar ging het met wat snelheid. Deze periode was heerlijk. De vriendschap verdween, het naar buiten gaan was niet meer zo vanzelf sprekend zeker niet toen het donker werd buiten.Niet lang hierna ging ik elke dag fietsend naar mijn werk. Elke dag ruim 22 km fietsen. Nou dan heb je heel dat hardlopen in de avond niet meer nodig. Genoeg beweging en na een flinke trap tegen de wind had ik zeker geen zin om weer in beweging te komen.

De auto zorgde dat ik ging hardlopen

Op 20 september 2011 mocht ik mij de trotse bezitter noemen van mijn rijbewijs en auto. Vanaf die dag ging ik met de auto naar mijn werk. Op een paar uitzonderingen na ging ik niet meer op de fiets. De eerste paar dagen vond ik dat heerlijk. Ontspannen kwam ik thuis. Toch ging ik wat missen. Het fietsen naar huis was ook een uitlaatklep, ik kon mijn frustratie eruit fietsen, de dag achter me laten en genieten van de buitenlucht. In de auto naar huis komen er frustraties, geen frisse lucht en ik miste activiteit.

23 oktober 2011 begon ik met hardlopen. Een maand nadat ik mijn rijbewijs en auto in bezit had genomen was het tijd om weer iets te gaan doen. Hardlopen dat was het idee. Waarom? Ik kon het doen wanneer ik wil, waar ik wil en het was in de buitenlucht allemaal punten die voor mij win win waren. Of het zo moest zijn viel er post op de deurmat. Post van VGZ mijn zorgverzekeraar. Een brief met daarin informatie over lessen van start to run. Lessen die ik op mijn ipod kan zetten en aan kan zetten wanneer ik wil trainen. Start to run voelde erg goed. Ik wist wanneer ik moest lopen, wandelen en hardlopen. De stem was fijn. De muziek lekker afwisselend en drie keer in de week even naar buiten viel mee.

begonnen

Nog steeds die Rucanor schoenen

De schoenen die ik droeg? Nog steeds de Rucanor schoenen. Hoe fout want ik had ze al niet meer aangehad sinds ik ze in de kast had gezet in 2007. Na een aantal lessen besloot ik dat de schoenen totaal niet geschikt waren voor mij. Samen met mijn moeder kocht ik mijn eerste paar hardloopschoenen. In het Alexandrium, ik weet de winkel nog, de plek waar ik zat om ze te passen en waar ik op lette. Waar ik naar keek? Is het een stevige schoen en ziet hij er leuk uit. Zwart met paars. Veters met zilveren draad erdoor. Ze zien er super tof uit, ze zitten goed, dribbel dribbel, ja ik neem ze.

Mijn eerste hardloopbroek en shirt

Alleen hardloopschoenen wordt hem natuurlijk niet. Wat ik aan had tijdens het hardlopen voor ik mijn outfit kocht weet ik niet. Mijn eerste outfit weet ik wel, ik heb hem nog steeds en hij functioneert nog perfect. Een zwarte winter thight met roze streep, een wintershirt helemaal roze en een jasje zwart met roze. Handschoenen erbij in zwart/roze en ik ben compleet. Allemaal van Asics. Wat was ik trots, een heel pakkie nu kon ik echt beginnen. Één setje kleding maar

Weet jij nog hoe je bent begonnen?
Je eerste paar schoenen? Welk outfit je droeg?