volgende

Running; Wat wordt mijn volgende doel

Vorig jaar kwam ik over de finish van de Kwart marathon Rotterdam. Letterlijk en figuurlijk de eindstreep op dat moment. Stilzitten deed ik niet maar even was er rust. Na vele jaren geen hardlooppauze was er een verplichte pauze van mezelf. Dat ik weer aan de start zou staan dit jaar van de kwart marathon dat wist ik al. 

Vandaag sta ik dan aan de start van de kwart marathon Rotterdam 2019. Hiervoor kijk ik al vooruit en terug op de afgelopen weken van trainen. Vanaf vorig jaar ben ik naar deze dag toe aan het werken. Van helemaal 0 ben ik weer begonnen. Niet makkelijk als je een paar maanden ervoor nog twee halve marathons loopt en dus weken hebt met minimaal 25 km in de benen. Dan opeens loop je nog geen 10 km. Wandelen werd weer hardlopen en de kilometers bouwde rustig op. Helaas vond ik het soms erg lastig weer in het ritme te komen, te gaan en te blijven hardlopen tijdens de rondjes.

Tijdens het hardlopen was ik soms gauw afgeleid, wilde ik te veel maar het hoefde helemaal niet. Juist de rustige opbouw was/is belangrijk, het genieten van de rondjes die ik loop en terug komen met een sterker lichaam. Dat lichaam is zeker sterker geworden in de sportschool hard voor getraind en dat ben ik steeds leuker gaan vinden. Ik hou bij wat ik doe en zie progressie en dat maakt het nog leuker.

Komt de kwart te vroeg? Nee dat zeker niet. Al heb ik de laatste week dat zeker wel twintig keer gedacht. Dat hoort er allemaal bij, ik noem dat gezonde kriebels. Als ik dat niet heb dan is het pas fout.

volgende

Terugkijkend op de laatste weken/maanden weet ik wat ik anders wil gaan doen om mijn nieuwe doel te gaan bereiken. Een doel wat pas volgend jaar komt kijken maar dan moet je wel de tussenstappen weten. Mijn eerste tussenstap is de 10 km gemakkelijker lopen. Hardlopen met een schema en ingevuld in mijn agenda. Dit wil ik doen met het schema van sportrusten. Dit houd in dat ik niet meer minimaal 5 km ga hardlopen. Deze week zal ik starten met 4 – 2 en 3 km. Daarnaast ga ik ademhalingsoefeningen doen, ik ben geïnspireerd geraakt door de verhalen over sportrusten. Al een paar jaar lees ik er af en toe wat over en ik vind het nu tijd om het zelf te gaan ervaren. Ik wil zelf ervaren wat het me kan brengen.

De hardlooptrainingen staan al op een kalender maar de sportschool moet daar nog bij. Na wat drukke weken pak ik de trainingen in de sportschool weer goed op. Om echt fit te zijn ben ik begonnen te lezen in The fittest you van Gudrun Hespel die ook over de mind schrijft en die is ook erg belangrijk. Over 100 dagen zullen we zien waar ik dan sta.

Heb jij ervaring met sportrusten of ben je er benieuwd naar?