Hess

Sabine Hess – Anders denken anders voelen anders doen

In november kreeg ik een mail van Sabine Hess. Ze had mijn blog gevonden via Hebban en voeg of ik haar boek wilde lezen. In diezelfde mail stuurde ze de cover van Anders denken anders voelen anders doen en de eerste 43 bladzijdes van het boek. Terwijl we richting Eindhoven rijden duik ik in deze bladzijden. We komen aan in Eindhoven en ik vind het jammer dat ik moet stoppen met lezen. Het is wat ik dan al lees interessant. Een mail naar Sabine en het boek kwam mijn kant op.

Sta jij op dit moment op een kruispunt in je leven? Wil jij graag de volgende stap zetten, maar weet je nog niet precies wat je wilt? Zou je graag je hart volgen, maar vind je het lastig om de keuzes te maken die écht bij je passen omdat er zoveel dingen leuk zijn?

In dit praktische handboek voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling leer je hoe je met de 5 KIBA-steppingstones anders kunt denken, voelen en doen, waardoor jij een uitdrukking wordt van wie jij werkelijk bent. Stap voor stap ontdek je hoe je vanuit je hart en je intuïtie leeft en hoe je meer betekenis aan je leven geeft. Je gaat je angsten overwinnen en leert hoe je de stap zet om uit je comfortzone te treden, te zijn wie je werkelijk bent en het leven te leven dat jij wilt leven. Je maakt de sprong van weten naar doen.

KIBA-steppingstone

Boeken over ontwikkeling, mindset, leven in het nu, passie dat zijn onderwerpen die mij erg aanspreken. Daarnaast luister tegenwoordig veel podcasts met deze onderwerpen en daar sluit dit boek van Sabine Hess goed aan. Na een korte introductie gaat Sabine vervolgens uitgebreid in op de KIBA-steppingstone. De KIBA-steppingstone bestaat uit ‘de K van innerlijke Kracht’, ‘de I van Intuïtie’, ‘de B van Bewust-zijn en Bewust leven’, ‘de A van Angsten onder ogen zien’ en ‘de A van Actie’. Alle punten worden goed en uitgebreid uitgelicht.

Er komen onderwerpen voorbij waarvan ik al wel gehoord en gelezen heb maar hoe Sabine het schrijft is anders. Ze heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl, waardoor het duidelijk wordt  voor mij wat er precies bedoeld wordt. Het is een begrijpelijke taal wat ze schrijft. Terwijl ik lees komen er heel wat post-its in het boek. Punten die ik wil onthouden of nog een keer wil lezen.

De vijf hoofdstukken

De eerste KIBA-steppingstone is de K van innerlijke kracht. In dit hoofdstuk gaat het over de wet van de aantrekkingskracht, hoe je je passie vind, wat jouw kwaliteiten zijn, het waarom je hier bent, wie je bent en wat je wilt en hoe je contact maakt met je hulpbronnen. De wet van aantrekkingskracht vind ik heel interessant en dat loopt eigenlijk door heel het boek heen. Richten op het positieve en zo meer aantrekken op allerlei fronten. Een mooie zin uit hoofdstuk 2 Waaom ben je hier, wie ben je en wat wil je?; Het aanvaarden van je pijn, ook al is het zwaar, maakt je krachtiger. Een punt die ik de afgelopen week enorm voor mezelf herhaalt heb. Maar het is echt waar, ik heb positiever gedacht over mijn klachten, de knop omgezet en dan voelt het beter, sterker, krachtiger.

De tweede KIBA-steppingstone is de I van Intuïtie. Het gaat over het leren luisteren naar je hart en je intuïtie. In je hart zitten alle antwoorden.

De derde KIBA-steppingstone is de B van bewust-zijn en bewust leven. Dit hoofdstuk laat zien hoe je bewust leeft in het nu vanuit liefde en overvloed. Maar ook hoe je minder oordeelt en dat vind ik erg belangrijk. Minder oordeelt naar jezelf maar ook naar anderen. Aan de hand van een heel goed voorbeeld van een man met zijn kinderen in de trein denk je opeens wel eens even na hoe je oordeelt over anderen. De voorbeelden geven mij een goed beeld wat er bedoelt wordt.

De vierde KIBA-steppingstone is de A van angsten onder ogen zien. Hier gaat het over je overtuigingen, het overwinnen van je innerlijke criticus, hoe je de juiste keuze maakt en hoe je met stress omgaat. Leerzame punten over stress hoe je het naar iets positiefs kan brengen. Het gaat over het masteren van je mind. De zeventien seconden ademhaling is een goede om te gaan oefenen, een goede manier om stress te verdrijven.

De vijfde KIBA-steppingstone is de A van actie. Doen, de wet van aantrekkingskracht in de de praktijk en Express yourself. Oefenen en doen, hoeveel tijd moet je steken in iets om er goed in te worden. Maar ook over volhouden, hoe dat werkt en hoe je het kan toepassen om het vol te houden.

De look en feel van anders denken anders voelen anders doen

Het boek oogt heel eenvoudig maar mijn grafische oog vind het een hele goede lay-out met de tekst zo lekker in beeld. Elk hoofdstuk begint met een mooie quote die past bij het hoofdstuk. Tussendoor vind je hartjes met daarachter een stukje tekst. Deze teksten zijn echt wel inspirerend en vaak verdween daar een post-it plakkertje bij. Hoe de teksten zijn opgemaakt, de onderscheid tussen toelichtende teksten en de hoofdtekst is heel goed zo is erg duidelijk wat de tekst doet.

Delen wat ik leerde van het boek

Rianne en ik hadden van de week een gesprek aan de telefoon. Ik ga niet inhoudelijk op in waar dat over ging maar ik las daarna verder in Anders denken anders voelen anders doen en maakte een foto van de alinea die ik toen las. Iets wat ze misschien wel nu kon gebruiken. Het is maar een stukje tekst maar in die tekst stonden wel de juiste punten. Zo had op dat moment niet alleen ik wat aan het lezen van het boek maar mijn zus had er ook wat aan.

Dit boek bied handvaten. Sabine Hess laat je nadenken over je eigen leven. Zou je iets willen veranderen? Hoe kan je kleine dingen in je leven veranderen, je gedachtes en je doen. Dit is een boek wat ik zou uitlenen, aanraden om te kopen en lezen maar ook zelf nog een keer zal lezen.

Werkboek en video’s

Naast het leesboek is er een werkboek te downloaden en video’s die je kan bekijken een extra toevoeging waar je nog meer mee kan doen. Ik ga aan het werkboek beginnen nu ik het boek gelezen heb.

Anders denken anders voelen anders doen van Sabine Hess is een must read als je anders wilt, met je mindset wilt bezig zijn en wilt werken aan jezelf. Het boek is voor € 22,50 te koop bij bol.com(dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Akasha en Sabine Hess