gebroken

Sandra Berg – Gebroken vleugels

Een danseres op de cover trekt mijn aandacht. De titel erbij nog meer. Gebroken vleugels van Sandra Berg trekt met twee kleine dingen mijn aandacht om interesse te hebben in haar boek. Zelf kan ik niet dansen maar verhalen over danseressen lezen vind ik heerlijk, ik wou dat ik kon dansen. Ja alle soorten en maten.

Waar gaat Gebroken vleugels over?

De talentvolle Sofie wil het maken als danseres. Een van de drijfveren achter die droom is dat ze haarzelf en haar jongere broer wil losmaken uit het criminele milieu waarin ze nu leven. Dan overlijdt totaal onverwacht haar broer en ziet Sofie geen reden meer om verder te gaan met streetdance. Het enige lichtpuntje in haar leven is Bjorn, op wie ze smoorverliefd wordt en bij wie ze zich veilig voelt. Maar is hij ook veilig bij haar?

Wat vond ik van dit boek van Sandra Berg

Sandra Berg heeft met Gebroken vleugels een prachtige psychologische roman geschreven. De eerste bladzijdes is even inkomen in het verhaal en de verhoudingen van de personen vinden maar wanneer ik dat eenmaal heb leest het heerlijk. Zit ik helemaal in het verhaal en wil ik lezen hoe het gaat met Sofie. Kan ze leven in twee werelden, kan ze wegkomen uit één van de twee werelden. Je leest uit meerdere personen. Wanneer je vanuit een andere persoon leest staat dat bovenaan de pagina zodat je weet wie er aan het woord is. Dit is zeker fijn maar voor mij is het elke keer al direct duidelijk vanuit wie ik lees. Sandra Berg weet me echt mee te trekken in het verhaal en mee te leven met Sofie. In eerste instantie had ik dit in het begin van het boek niet verwacht maar het is haar toch gelukt. Het fijnst lezen vind ik Sofie Bjorn leest voor mij wat minder fijn of ik kan me gewoon minder inleven omdat het lijkt minder van hem te weten.

Gebroken vleugels is een fijn boek om te lezen. Het is niet een heel dik boek dus zeker nu voor de warme dagen ideaal om in een dagje te lezen.

Een boek met spanning, romantiek en een verhaal lezen? Koop dan gebroken vleugels voor € 16,99  bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Zomer & Keuning

Bewaren

Bewaren