onmogelijke keuze

Sandra Berg – Onmogelijke keuze

Boeken met geheimen ik vind ze heerlijk. Kan ik achter het geheim komen voordat het verteld wordt? Zit ik op het juiste spoor of sla ik de plank totaal mis. Onmogelijke keuze is een verhaal waar ik de plank totaal mis sloeg, maar daardoor was de ontknoping van het geheim veel beter.

Sommige mensen koesteren hun verleden, anderen proberen het te vergeten. Hoofdpersoon Selma in Onmogelijke keuze van Sandra Berg behoort tot die laatste categorie. Lange tijd lijkt dat te lukken, tot ze met haar man en dochter naar Spanje moet reizen, waar haar verleden zich voor een groot deel heeft afgespeeld. Sandra Berg neemt je in Onmogelijke keuze mee in Selma’s gedachtewereld en dilemma. Je voelt van begin tot eind met haar mee en wordt ook als lezer voor de vraag gesteld: welke keuze zou ík maken?

Woorden, zinnem beelden die voorbij flitsen langzaam en kleine beetjes per keer krijg ik meer te weten over Selma. Vermoedens en dan weer niet weten wat er gebeurt is. JUan die in beeld komt. Alice en Zeb die niet weten wat er met haar moeder/zijn vrouw gebeurt is zoveel jaar geleden in Alicante.

onmogelijke keuze

Het verhaal komt heel rustig op gang voordat ze richting Alicante vertrekken voor een (werk)vakantie. Wel erg fijn en goed want zo weet je hoe de “normale”situatie is tussen Selma, Alice en Zeb en de rol die de vader van Selma heeft. Tijdens het lezen kreeg ik vermoedens wat er gebeurt was maar uiteindelijk bleek het heel anders te zijn gegaan. Het geheim van Selma komt aan het licht en wordt duidelijk verteld en dan vallen er ook andere gebeurtenissen op hun plaats waarom ze zich op een bepaalde manier gedraagt. Het verhaal gaat na het uitkomen van haar geheim nog door en dat is erg leuk gedaan het is niet opeens. Onmogelijke keuze vond ik een leuk boek om te lezen die je stukjes van een geheim geeft maar waar je niet zelf achter komt wat het nu exact is geweest.

Weetje
Los Caballos Luna (Paard in nood Spanje) waar ze het in het boek over hebben en waar ze ook heen gaan bestaat echt. Sandra BErg schenkt haar aandeel in onmogelijke keuze aan de stichting.

Koop bij bol.com

Recensie exemplaar met dank aan Zomer & Keuning

Bewaren