Sarah-Kate Lynch - Honingzoete dagen

Sarah-Kate Lynch – Honingzoete dagen

Het is het einde van de zomer en graag hoe ik die sfeer nog even vast. Helaas werkt het weer er niet aan mee maar wel het boek wat ik gelezen heb. Honingzoete dagen is echt een honingzoet boek. Dat je meesleept in het verhaal en je bijna niet weg kan leggen.

honing-zoete-dagen

Van Sarah-Kate Lynch, auteur van ‘Zoet verlangen’ en ‘Dolci d’Amore’, is er nu een heerlijk liefdesverhaal met een hoge feelgoodfactor: ‘Honingzoete dagen’. Cherie-Lynn ‘Sugar’ Wallace volgt elke lente haar bijen naar een nieuwe stad. Dit jaar, toen ze koningin Elizabeth VI op de oude landkaart neerzette, bleek New York haar bestemming. Daar aangekomen loopt ze behalve haar nieuwe buren – de schuwe Ruby, Lola en haar dochtertje, chefkok Nate die niet van mensen houdt en de werkloze oud-portier George – vrijwel meteen de knappe Schot Theo tegen het lijf. Hoewel hij haar hart sneller doet kloppen, weigert ze daaraan toe te geven. Sugar gelooft niet meer in de liefde, maar haar bijen wel…

Voor mij was dit het eerste boek van Sarah-Kate Lynch en wat heb ik daarvan genoten. Het eerste stukje wat ik lees bevestigd al dat het een zoetsappig verhaal gaat worden zoals zovelen maar wel met een heel andere draai want in nog geen één ander boek ben ik de invloed van bijen tegengekomen: Sugar wallace geloofde niet in liefde op het eerste gezicht, maar haar bijen wel. ook al konden ze nog geen rood van groen onderscheiden. Ze konden overigens wel veertig verschillende tinten paars zien. Met andere woorden: die bijen wisten misschien niet alles, maar in sommige opzichten wisten ze meer dan Sugar Wallace.

honing-zoete-dagen-2

Sugar helpt iedereen aan een beter leven behalve zichzelf. Ze verhuisd elk jaar en geeft liefde geen kans. In het begin van het boek maak je kennis met iedereen in het gebouw waar ze gaat wonen. Alleen dit keer is het niet genoeg om alleen hun te helpen. De bewoners en de portier helpen haar dit keer ook. Ze helpen het verleden los te laten zodat ze kan leven in het heden en een leven kan opbouwen en de liefde kan toelaten. Wanneer ze de liefde langzaam toe laat in haar leven des te moeilijker leg ik het boek weg. De laatste hoofdstukken lees ik aan één stuk uit.

Wat heel grappig is zijn de kleine hoofdstukjes die je leest uit naam van de bijenkoning Elisabeth de zesde. Ze voegen iets grappigs/leuks toe aan het boek wat net even twee hoofdstukken doorbreekt of uit een andere hoek het liefdesverhaal toelicht.

Ik heb genoten van dit boek en heb het met een enorme glimlach gelezen. Ik hou van feel good boeken zoals deze. Wil je het boek ook lezen? Je kan hem hier bestellen.

Bedankt Uitgeverij de Fontein voor dit boek