De gezelschapsdame van Willowgrove

Sarah Ladd – De gezelschapsdame van Willowgrove

Al een tijdje keek ik uit naar het nieuwe boek van Sarah Ladd. Pas sinds vorig jaar heb ik kennis met haar gemaakt maar ik wist na dat eerste boek dat ik meer wilde lezen van deze schrijfster. Het boek waarmee ik kennis maakte met deze schrijfster was De directrice van Rosemere een heerlijk boek die me echt bracht in de Regency-periode in Engeland. Zou De gezelschapsdame van Willowgrove dit ook doen?

De rentmeester van Willowgrove Hall, Nathaniel Stanton, houdt iedereen in de gaten. Ook de nieuwe, beeldschone gezelschapsdame ontsnapt niet aan zijn aandacht. Hij vermoedt dat Cecily Faire iets verbergt en hij voelt zich verplicht om dat boven water te krijgen. Maar hij heeft zelf ook een geheim: hij is de bastaardzoon van de vorige heer van Willowgrove. Cecily en Nathaniel voelen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken, maar gaan ze daar wat mee doen?

Van een kinderboek naar een thriller en nu een historische roman. Wat lees ik veel verschillende soorten boeken en dat vind ik echt heerlijk. Ik was super enthousiast toen ik kon beginnen aan De gezelschapsdame van Willowgrove toch moest ik de eerste paar bladzijdes even goed lezen. Waar ging dit precies over en wat heeft het te maken met het verhaal. Later snap ik het, het is een stukje voorgeschiedenis. Ik wordt verrast terwijl ik lees want De gezelschapsdame van Willowgrove  meets De directrice van Rosemere. Heerlijk om even terug te zijn op de meisjesschool. Het is maar even maar wel echt leuk dat deze twee boeken aan elkaar verbonden zijn. Sarah Ladd schrijft weer een heerlijk boek, ze omschrijft goed hoe alles eruit ziet en dat is voor de fantasie echt zo fijn ik kan me de ruimtes, gebouwen en alles eromheen goed voorstellen hoe het eruit ziet en zo komt het boek tot leven. Zelfs een drukke stad zie ik voor me. De rode draad die door dit boek loopt zijn de geheimen die de personages hebben, ze proberen allemaal hun geheim verborgen te houden maar kunnen ze niet beter hun geheim delen?

Hou je van een romantisch verhaal dat zich afspeelt in de tijd met mooie jurken, koetsen en liefdes die nog gaan op een hele andere manier dan wij nu gewend zijn dan is dit boek echt een aanrader. Ik kan niet wachtend tot Sarah Ladd met een volgend boek komt.

Koop bij bol.com

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Kok

Bewaren