lerares

Sarah Ladd – De lerares van Fellsworth

Boeken die zich afspelen 200 jaar geleden hoe kan ik die leuk vinden? Er is geen social media, geen elektrisch apparatuur en de verhouding tussen mannen en vrouwen is totaal anders dan nu. Toch geniet ik tijdens het lezen van De lerares van Fellsworth wat zich afspeelt tussen 1807 en 1820.

Annabelle Thorley raakt alles kwijt na een schandaal rond haar vader, haar verloofde verlaat haar en het huis waar Annabelle met haar broer en zijn vrouw woont wordt steeds leger en leger. Annabelle wordt door haar broer gekoppeld aan een man waar ze niets van wil weten, ze moet weg, weg bij haar broer en ze vertrekt op een avond met behulp van Owen Locke. Ze vertrekt en probeert een nieuw leven op te bouwen en gaat aan het werk als lerares.

Wanneer je een liefhebben bent van romantische fictie dan moet je dit boek zeker lezen. Annabelle staat centraal in dit verhaal en je volgt haar vanuit Londen waar ze alles heeft en waar ze niks hoeft te doen naar Fellsworth. In Fellsworth heeft ze niks en moet ze aan het werk zodat ze een onderkomen heeft. Als lerares kan ze aan de slag. Annabelle heeft Londen wel verlaten maar de problemen zijn daar niet gebleven en toch geniet ze meer. Tijdens het lezen leer je Annabelle kennen, wat voor persoon ze is en hoe ze denkt over anderen. Je ziet haar opbloeien als ze bij Owen Locke is en in haar element wanneer ze schildert. Sarah Ladd heeft een verhaal neergezet met romantiek maar ook met spanning. De spanning zorgt ervoor dat ik verder lees maar zeker ook de romantiek die ik voel opkomen. Ontstaat er een liefde of niet?

Het lezen van dit boek was fijn al ben ik het niet eens dat de mannen een bepaalde positie boven de vrouw hebben vind ik verder die tijd erg leuk om over te lezen. Te lezen hoe ze zich vermaken, wat ze doen en hoe ze reageren in situaties. Sarah Ladd omschrijft niet heel veel van de omgeving en dat is fijn maar ze omschrijft wel genoeg om een beeld te krijgen van hoe alles er een beetje uitziet. Zoals het pad naar Owen Locke zijn huis, de kamer die Annabelle deelt en hoe de omgeving eruit ziet. Ik zie het als een landkaartje voor me.

Het boek lees je vanuit Annabelle en Owen, erg fijn uit twee personen te lezen en je krijgt iets meer info, het gevoel van de andere persoon, de belevenis van de ander en dat samen vormt een heel beeld. Hierdoor krijg je meer inzicht in alle gebeurtenissen en zo ontstaan er ook twee verhaallijnen maar wel twee die met elkaar te maken hebben.

Mochten jullie een schrijfster weten in dezelfde stijl als Sarah Ladd laat het me zeker weten.

Een historische roman, met spanning en liefde lezen? Koop dan het boek voor €21,99 bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Kok