Blinkett street

Sarah Ladd – De winkel in Blinkett Street

Sarah Ladd heeft weer een heerlijke historische roman geschreven genaamd De winkel in Blinkett Streer. SInds ik kennis maakte met de boeken van Sarah Ladd kan ik niet wachten tot het volgende boek verschijnt. Even weg van de wereld vol elektronica. Naar een wereld van Meneren en Mevrouwen.

Waar gaat De winkel in Blinkett Street over?

In het Engeland van het begin van de negentiende eeuw, zetten twee jonge mensen zich af tegen hun afkomst. Camille Iverness is een eenvoudig winkelmeisje, maar ze heeft het hart en de charme van een echte dame. Camille haar moeder is op jonge leeftijd vertrokken en nu zorgt ze voor haar vader en houdt ze hun curiositeitenwinkel draaiende. Maar een verraderlijke daad gooit roet in het eten en dwingt Camille haar toekomst in de handen van een vreemde te leggen.

Jonathan Gilchrist is tegen zijn wil in de erfgenaam van Kettering Hall geworden. Als tweede zoon genoot hij van zijn werk als apotheker in het dorp, maar nu zijn broer is overleden, moet hij zijn plaats innemen. Juist op het moment dat zijn vader het landgoed op het spel heeft gezet en alleen een uiterst waardevol familiejuweel hen van een faillissement kan redden. Maar deze robijn is verdwenen. En alle sporen leidden naar de Iverness curiositeitenwinkel in Blinkett Street. Weet het mooie winkelmeisje meer?

Wat vond ik van De winkel in Blinkett Street?

Het was genieten om de Winkel in Blinkett Street te lezen. Te kruipen in een tijd lang geleden met koetsen, paarden en enorme landschappen. Een boek met liefde maar ook spanning in het verhaal.

Het boek is heel beelden geschreven, ik zie het landschap voor me wanneer Camille uit het raam kijkt op Kettering Hall. Ook de duistere straatjes van Londen hebben zich gevormd in mijn hoofd door de duidelijke omschrijving van Sarah Ladd. Voorspelbaar is het liefdesverhaal wat ontstaat. Toch blijft het heerlijk om te lezen aangezien je niet weet wat er gaat gebeuren en wanneer.

Camille en Jonathan zijn de twee hoofdpersonen. Van beide krijg je tijdens het lezen meer te weten. Jonathan die zich af zet tegen zijn vader maar dan toch erg op hem blijkt te lijken. Camille een mooie en slimme dame die vlucht voor haar verleden maar haar verleden laat haar niet los. Beide personages zijn erg leuk en interessant. Je wilt weten waarom Jonathan zich afzet. Of Camille kan vluchten voor haar verleden.

Het was genieten om dit boek wat zich in de Regency-periode in Engeland  afspeelt te lezen. Wil jij ook lekker wegdromen bij dit boek? Dan kan je hem bestellen bij Bol.com voor € 20,99. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Kok/Voorhoeve