Afgunst

Saskia Noort – Afgunst

Nog een paar dunne boekjes te gaan en dan heb ik ze allemaal gelezen die al jaren in mijn kast staan. Afgunst van Saskia Noort is uitgebracht ter gelegenheid van Juni – Maand van het Spannende boek 2007. Deze heb ik dus al jaren en nu heb ik hem in iets meer dan een uur uitgelezen.

‘Het is hem. Ernst Scholten. Ik zie hem meteen bij binnenkomst. In zijn zwarte motorjack, dat hij al sinds mensenheugenis draagt en bijna nooit uittrekt. Hij is al dikker geworden. Heeft inhammen boven zijn slapen. Het haar dat over is, is donker, kort en stekelig. Dezelfde priemende blik in zijn gitzwarte ogen, de kaken gespannen, de mond een strenge streep. Angst dringt zich als een oude bekende op. Het irriteert me dat hij die na vijftien jaar nog steeds in me opwekt.’

In het proloog begint het al lekker spannend. Ik wil weten hoe ver het zo komt. In Afgunst van Saskia Noort lees je over de afgunst die Ernst heeft voor Susan. Het is een spannend kort verhaal. Waar je af en toe leest wat Ernst denkt en zo kom je meer te weten over hem en waarom hij het doet. Tot het einde ben ik geboeid alleen heb ik nog wel een paar vragen aan het einde die niet beantwoord zijn. Het is fijn geschreven, korte hoofdstukken, korte zinnen en de vaart zit in het verhaal.

Twee andere boeken van Saskia Noort staan nog ongelezen in mijn kast. Deze zal ik zeker ook gaan lezen.

Ben je benieuwd naar Afgunst het korte verhaal van Saskia Noort? Het boek is voor €12,50 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)