schaapskooi

Schaapskooi Ermelo

Vorige week vertelde en liet ik zien dat ik samen met Rianne (mijn zus) weggeweest ben. Van het Speulder – Sprielderbos zijn we maar een klein stukje verder gereden naar de Schaapskooi. Het was echt maar 4-6 minuten van onze parkeerplek bij het bos. Waar je erin rijd staat een bord met een pijl naar de Schaapskooi maar het is niet duidelijk dat er iets zit als je het pad in rijd.

schaapskooi

Van het bos gaan we naar de heide. De heide die er altijd prachtig uit ziet in augustus maar zal het anders zijn nu? Kunnen we nog een beetje paarse heide meepakken of niet? We komen bij een bezoekerscentrum waar ze lokale producten verkopen. Buiten staan er schapen alleen de hele ruimte waar de schapen horen te staan is leeg. Die daar horen te staan zijn ergens anders. Hier wachten we uiteindelijk niet op want dat duurt nog best lang voor ze terug komen en nadat ik gestoken ben door een wesp of een horzel gaan we direct weer weg.

We volgen de korte schapenroute maar voor ons is deze wel heel kort en geen 3 km of wij lopen verkeerd. We kiezen zelf een route waar we ook wat foto’s maken. De heide is niet helemaal paars meer op wat kleine stukjes na is het meer bruin dan paars. Echt wel jammer maar misschien leuk om volgend jaar met mooi weer er nog eens heen te gaan.

We hebben heel wat foto’s gemaakt maar een aantal foto’s zullen pas later hier op de blog gebruikt worden maar ze zijn wel leuk geworden. Dankzij Rianne heb ik wat leuke foto’s voor de blog erbij.

De heide is echt prachtig. We hadden nog een beetje geluk met het weer maar helaas ging de lucht van blauw naar grijs. Met grijs dan wordt het al een stuk minder mooi. Heel gaaf vind ik de grote bomen zo alleen op een stuk grond.

Het is hier heel mooi maar we zijn er niet lang geweest. Als het mooier weer was geweest en niet zo veel wespen dan hadden we nog gebleven om de schapen zien terug te komen. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet dus genoeg te zien. De schaapskooi is aan de Postweg 50, Ermelosche Heide, 3852 PK in Ermelo