Seminar Reis en straat fotografie door Frank Doorhof

Seminar Reis en straat fotografie door Frank Doorhof

Sinds ik in 2012 een seminar van Frank Doorhof heb bijgewoond bij Kamera Express volg ik hem via Facebook en bezoek ik af en toe zijn site om wat tips en artikels te lezen. Op zijn site en Facebook deelt hij veel tips, kijkjes achter de schermen en nog veel meer. Op zondag 2 februari plaatste hij een berichtje op Facebook over zijn seminar reis en straat fotografie. Je kon door middel van een leuke reactie zijn gast worden tijdens deze seminar. Natuurlijk ging ik daarop reageren.

Dinsdagavond 4 februari werd de winnaar bekend gemaakt, helaas ik was het niet. 1 minuut later stond er nog een berichtje en ik mocht de reis naar Emmeloord gaan maken. Wat vond ik dit tof en ik had er al enorm veel zin in.’

Donderdagmiddag ben ik op tijd van mijn werk weg gegaan en blij toe want onderweg kwam ik een paar files tegen en een paar flinke regenbuien. Om half 7 arriveerde ik in Emmeloord en kwam ik in de Studio van Frank Doorhof aan. De studio voelt heel open en huiselijk aan, niet strak en perfect en dat maakt het een erg fijne sfeer. Je durft er rond te kijken en je wordt erg vriendelijk welkom geheten zodra je binnenkomt door Annewiek, de vrouw van Frank. We moesten even wachten tot iedereen aanwezig was en dat kwam mooi uit, kon ik in de tussentijd even kijken in het boek model the master????. Een ander die zat te wachten gaf ook aan dat het boek echt de moeite waard is en ja ik wou hem al een tijdje dus heb ik hem gekocht. Het is nog een persoonlijk exemplaar geworden ook want Frank heeft er wat in geschreven.

Toen iedereen aanwezig was liepen we naar de studio waar er stoeltjes voor een projectiescherm voor ons klaar stonden. Er waren 8 mensen, de seminars en workshops houd hij bewust voor kleine groepjes, zo heb je meer interactie en ook kans op vragen te beantwoorden. De seminar zou van 19.00 tot 22.00 uur duren maar om 23.00 waren we pas klaar. Geen moment saai of lang geduurd.

De omschrijving die je op de website vind over de seminar:
Een zeer intensieve en interessante seminar met veel tips die de standaard vakantie kiekjes omtoveren tot echte foto’s. Daarnaast veel aandacht voor straat fotografie, hoe spreek je iemand aan, hoe zit het eigenlijk met de rechten van een foto die op straat is genomen, compositie en veel veel meer. Als je regelmatig naar je foto’s kijkt en denkt “Hummm dat kan beter” dan is de seminar voor jou.

Topics bestaan o.a. uit :
Inspiratie uit niet inspirerende locaties
Vind de juiste hoeken
Gebruik de juiste “tools”
Hoe krijg je mensen voor de camera
Hoe fotografeer je meer onopvallend
Wanneer wel/wanneer niet
Bewerkingen voor een unieke look
Gebruik van gps
Maak de compositie
Vind de juiste locaties
Leren zoeken naar dat ene moment
Snelle workflow ontwikkelen
En veel veel meer…..

Aan de hand van foto’s komt elk onderwerp aan bod en zelfs meer. Ik heb weer erg genoten van deze seminar, lekker ontspannen, gezellig en veel nieuwe dingen in mijn hoofd. Met het boek in mijn bezit reed ik om 23.00 weer richting huis en nu ga ik lezen en leren uit het boek en tips toepassen. Binnenkort meer over het boek.