myself

Sigrid Leerink – Me, Myself and I

Me, Myself and I, ja dat klopt ik, ik en ik. Wanneer neem je de tijd helemaal voor jezelf. Met Me, Myself and I neem je die tijd. Je gaat aan de slag met jezelf, kijken naar je handschrift, je tijdlijn, je leest meer of jouw getal, echt even met jezelf bezig zijn.

In dit mooie invulboek mag je lekker ongegeneerd navelstaren. Alles draait om jou en je persoonlijkheid. Er zijn zoveel theorieën die je kunt gebruiken om meer over jezelf te weten te komen. In Me, Myself and I staan de theorieën van Jung en Freud gebroederlijk naast inzichten over tenenlezen en grafologie. Soms wetenschappelijk, soms gewoon grappig, maar altijd interessant. Lees de theorieën, doe de testjes en trek je eigen conclusies.

Me, Myself and I is een leuk om boek om door te lezen. De vormgeving is vrolijk en voorzien van leuke en grappige illustraties. Als je de boeken van uitgeverij Snor een beetje kent dan ben je dit ook gewend en waardoor deze boeken zich onderscheiden van anderen. Wanneer ik het boek open die zie ik gelijk een leuk detail. De flap van de cover daar staat op: Knip de flap langs deze lijn weg, plak de zijkant en onderkant vast en je hebt een handig bewaarmapje. Kleine details waar ze aan denken maar zo leuk. Elke pagina is weer vol met kleur maar toch is het niet druk. De balans in het gebruik van kleuren en illustraties weten ze altijd heel goed te doen zodat het niet to much wordt.

Me Myself and I staat boordevol testjes die je uit kunt voeren. Naast wetenschappelijke informatie staan er ook tests en inzichten in waar ik nog nooit van gehoord had. Bij numerologie ga je kijken welk cijfer je bent. Je geboortecijfer verteld meer over wie je bent. Als ik mijn uitkomst lees dan heb ik zeker een aantal keer een ja moment en dat terwijl hun mijn uitkomst niet kunnen weten. Dat vind ik toch wel leuk dat het er dan uitkomt. Niet alleen de positieve eigenschappen lees je maar ook de negatieve en daar kon ik ook bij Ja zeggen.

Het is leuk om elke keer een testje te doen, wat dingen over jezelf in te vullen en zo meer te weten te komen hoe en waarom je misschien wel zo bent. Het zit dus gewoon al in de sterren of in je geboortecijfer. De therieen en wijsheden in dit boek, geven je geen antwoord op al je vragen, maar brengen je mogelijk wel dichter bij jezelf. Je krijgt meer inzicht in wie je bent door de opdrachten en te maken en na te denken over jezelf.

Nu ik deze recensie schrijf is het boek nog niet klaar voor mij. Het is geen boek die ik in een avond of twee van voor naar achter ga invullen en lezen. Het is zo’n boek waar ik lekker weken of maanden over ga doen. Elke keer een stukje lezen, iets invullen, tekenen, analyseren. Een boek waar je dus een langere tijd wat aan hebt om mee bezig te zijn.

Een boek wat je koopt voor jezelf of cadeau krijgt natuurlijk. Het boek is te koop bij bol.com voor € 17,50 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Snor
Vormgeving van het boek door Suzanne Nuis
Illustraties Marijke Buurlage