vector

Simon de Waal – Vector

Vector is het geschenk van de Spannende boeken weken uit 2016. Het lag nog ongelezen in mijn kast. Op de eerste dag van het nieuwe jaar vond ik dit een perfect boek om te lezen en dat was het ook zeker.

Tegen het einde van de koude oorlog verdwijnt een even mysterieus als dodelijk virus uit een Russisch laboratorium. Vijfentwintig jaar later, in Amsterdam, wordt Alex, de zoon van een gevluchte Russische wetenschapper, geconfronteerd met het duistere verleden van zijn dementerende vader. Alsdiens broer plotseling opduikt openbaart zich een goed bewaard geheim. Zijn vader heeft echter weinig herinneringen meer aan vroeger. Heeft hij wel een broer? En waar is die opeens zo dringend naar op zoek?

Vector is een dun boekje van 94 pagina’s maar juist daardoor fijn om in een paar uurtjes te lezen. Het was een heerlijk en spannend boek. Bij de meeste korte verhalen heb je nog duizend en één vragen maar niet bij Vector. Vanaf het eerste moment is er actie in dit boek, het begint allemaal direct en op de laatste bladzijde zijn alle antwoorden compleet.

Een compleet verhaal in maar een beperkt aantal bladzijde waarin het verhaal wordt opgebouwd en de actie zeker aanwezig is. Door Vector ben ik wel benieuwd naar een volledig boek van Simon de Waal.

Ben je benieuwd naar Vector het korte verhaal van Simon de Waal? Het boek is voor €7,90 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)