fashion

Simone Arts – Fashion Academy – Flamenco meets flowerpower

Dinsdag 16 augustus verschijnt deel 1 en 2 van de gloednieuwe kinderboekenserie over mode ontwerpen en mode maken: “Fashion Academy” In deze serie, geschreven door Simone Arts en voor kinderen vanaf 9 jaar, draait alles om mode, beauty en style. Ik mocht deze boeken al lezen voor ze uitkwamen en ga je vandaag wat meer vertellen over deel 1 Flamenco meets flowerpower.

De Fashion Academy bestaat uit 4 delen en is gebaseerd op de modecyclus: lente, zomer, herfst, winter. De Fashion Academy is een fictieve school, ergens in een stad, onder leiding van Doña Sofia. De leerlingen wonen op de school en gaan het eerste weekend van de maand naar huis. Vrijheid, (nachtelijke) avonturen en zelfredzaamheid zorgen voor de beste creatieve ideeën. Wie eenmaal is toegelaten, wacht een spannende tijd. Want je woont op school en mag elk semester een echte modeshow organiseren. Maar…school = school! Dus denk ook aan: Huiswerk (veel), Regels (streng), Schooluniform (saai), Geheime Opdracht (wie o wie krijgt hem?) Vriendschap en samenwerking zijn onmisbaar. Ook thema’s als fair trade fashion, duurzaamheid en gezondheid spelen een belangrijke rol.

Wat vond ik van Fashion Academy deel 1 Flamenco meets flowerpower

De Fashion Academy serie is voor 9+ en toch heb ik deze boeken gelezen en met enorm veel plezier. In de video leg ik meer uit over de vormgeving van het boek en ook wat ik ervan vind.

Wil je het boek graag lezen? Fashion Academy kost €14,95 bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Holland en Not Just any Book