fashion academy

Simone Arts – Fashion Academy – Sport meets safari

Dinsdag 16 augustus is de gloednieuwe kinderboekenserie over mode ontwerpen en mode maken: “Fashion Academy” verschenen. In deze serie, geschreven door Simone Arts en voor kinderen vanaf 9 jaar, draait alles om mode, beauty en style. Ik mocht twee van deze boeken al lezen voor ze uitkwamen en ga je vandaag wat meer vertellen over deel 2 Sport meets safari.

De Fashion Academy bestaat uit 4 delen en is gebaseerd op de modecyclus: lente, zomer, herfst, winter. De Fashion Academy is een fictieve school, ergens in een stad, onder leiding van Doña Sofia. De leerlingen wonen op de school en gaan het eerste weekend van de maand naar huis. Vrijheid, (nachtelijke) avonturen en zelfredzaamheid zorgen voor de beste creatieve ideeën. Wie eenmaal is toegelaten, wacht een spannende tijd. Want je woont op school en mag elk semester een echte modeshow organiseren. Maar…school = school! Dus denk ook aan: Huiswerk (veel), Regels (streng), Schooluniform (saai), Geheime Opdracht (wie o wie krijgt hem?) Vriendschap en samenwerking zijn onmisbaar. Ook thema’s als fair trade fashion, duurzaamheid en gezondheid spelen een belangrijke rol.

Wat vond ik van Fashion Academy deel 2 Sport meets safari

Na Flamenco meets Flower power ben ik gelijk begonnen in Sport meets Safari. Het is dan denk ik wel gelijk duidelijk dat ik het een leuke serie vind. Wanneer ik iets niet leuk vind zou ik niet direct het volgende deel pakken. In de video hieronder horen en zien jullie meer over het boek Fashion Academy deel 2 Sport meets safari.

Wil je het boek graag lezen? Fashion Academy kost €14,95 bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Holland en Not Just any Book