Simone

Simone van der Vlugt – De ooggetuige

De ooggetuige van Simone van der Vlugt is een uitgave ter gelegenheid van Juni – Maand van het spannende boek. Dit boek kreeg ik in 2012 bij aankoop van een ander boek. Geen idee meer welk boek ik toen kocht ik denk zelf een boek van Karin Slaughter. Doordat ik mijn boekenkast aan het nalopen ben wat wel en niet gelezen is kom ik soms wat tegen wat ik allang had kunnen en willen lezen.

Dit boekje van Simone van der Vlugt is zo dun die had ik allang kunnen lezen. In een uurtje lees ik dit uit. Het boek gaat over Manon Jonker. Manon is getuige van een roofoverval bij een juwelier. Ze overleeft het doordat de overvallers denken dat ze blind is. Wanneer de daders erachter komen dat Manon alleen slechtziend is, volgen er een paar beangstigende confrontaties.

Het boek was vanaf het begin spannend. Spannend door de overval en daarna door de gebeurtenissen die met Manon gebeuren. Een overval heeft bij mij een angstig gevoel om erover te lezen zeker wanneer het in een winkel is. Helaas heb ik het zelf meegemaakt in mijn bedrijf. Ik las dit dan ook met iets meer spanning dan ik over een treinkaping zal lezen. Het heeft voor mij een extra lading. Het is goed beschreven, het gevoel, de gebeurtenis, de herinnering. Voor een dun boekje is het korte verhaal goed neergezet en lees je het met spanning uit.

Ik ervoer heel goed hoe de wereld van een slechtziende werkt omdat dit heel goed in beeld gebracht wordt. Dit gaf wel wat extra’s aangezien ik echt kon inbeelden wat Manon wel en niet meekrijgt. In mijn kast staan nog meer ongelezen boeken van Simone van der VLugt. Vier om precies te zijn. Gekocht of gekregen maar nog niet gelezen terwijl ik weet dat haar boeken altijd goed zijn. Als klein meisje las ik al haar boeken. Deze boeken dus ook maar eens uit de kast pakken en gaan lezen.

Een boekje voor even tussendoor maar wel vol spanning. De ooggetuige is te koop bij bol.com en kost € 2,49 als ebook(dit zijn affiliaitelinks – als je een boek via deze link besteld, krijg ik een percentage van de opbrengst)