Sla - We just eat

Sla – We just eat

Sla – We just eat een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten. Nog geen twee jaar na de opening van de eerste vestiging in Amsterdam hebben Jop van de Graaf, Ida de Haart en Nina Pierson besloten om hun kennis over voeding te bundelen en te delen. Met het boek willen ze mensen inspireren om een gezonder en energieker leven te leiden. Het boek laat zien hoe je thuis op een makkelijke manier gezond kan koken en eten aan de hand van recepten, persoonlijke verhalen en de voor SLA zo kenmerkende prachtige fotografie door hun huis fotografen Wij Zijn Kees. Ik ga eens kijken of het waar is wat ze zeggen over het boek.

Sla - We just eat

Vormgeving
De vormgeving van het boek is echt prachtig. Het begint al bij de voorkant. Een fijn formaat wat lekker in je handen ligt. Zacht groen, zwarte tekst met in het midden verdiept een foto voorzien van spot uv-lack. Een hoekje niet verdiept en daar op dat witte hoekje staan hele fijne woorden: Suiker, tarwe & koemelkvrij. Heerlijk een boek waar niet gekeken hoeft te worden of er melk in zit. De fotografie is echt prachtig, het is rustig maar knalt van het papier af en het belangrijkste ik krijg zin om de recepten te maken.

Sla - We just eat

Inhoud
Het kookboek begint met een introductie van wie ze zijn en wat hun boodschap is. Daarna volgen er allerlei handige hoofdstukken want hoe doe je boodschappen maar belangrijker waar vind je die bijzondere gerechten. Ook niet geheel onbelangrijk basic know-how, recepten & technieken want hoe stoom je groenten en hoe maak je je eigen rozemarijn knoflook olie. Tot slot vind je de salade stappenplan en dan kunnen we echt aan de recepten beginnen. Zeven hoofdstukken aan recepten; Onze favoriete salades, Dressings, Humus, Soepen, Snelle warme gerechten. Sappen & smoothies en Zoet. Ik ga zeker recepten uit dit boek proberen want een gezonde chocolafetaart zonder melk die moet ik gewoon maken.

Blader je mee door het boek

Het boek is te bestellen bij bol.com