jackson

Sophie Jackson – Van jou

Wat heb ik uitgekeken naar Van jou. Na een jaar weer een boek van Sophie Jackson. Gelukkig had ik tussendoor al even kunnen genieten van Samen maar dat was toch wat kort. Met Van jou eindigt de A pound of flesh serie. De serie die mij kennis liet maken met de Young Adult genre.

Hoofdpersonen Riley en Lexie zijn al sinds hun vroege jeugd verkikkerd op elkaar, maar het leven heeft hen in een andere richting geleid. Toch kunnen ze elkaar niet vergeten. Als Riley vanwege een ziekenhuisopname van zijn vader terugkeert naar de plaats waar hij opgroeide, moet hij dan ook meteen aan Lexie denken. En het duurt niet lang voordat hij haar ontmoet – en zijn hart opnieuw aan haar verliest. Maar ze hebben allebei heel wat meegemaakt en dat maakt de liefde er niet makkelijker op. Kan er opnieuw iets opbloeien tussen hen, of staat het verleden in de weg?

Na Carter en Max is het tijd voor Riley. Riley leer je al een klein beetje kennen in de andere boeken maar dat is heel oppervlakkig het is nu tijd om te lezen wie Riley echt is. Het is zo leuk om te lezen over de jonge Riley. Door de terugblikken naar vroeger leer je Riley en Lexie en hun relatie beter kennen. Hierdoor krijg je dus echt een gevoel bij hun en zit je te wachten tot ze bij elkaar komen maar natuurlijk is het geen happily ever after. De nodige problemen komen voorbij, realistisch worden de problemen neergezet. Ik leefde echt weer mee met de personen. Tijdens het lezen verscheen er weer meerdere malen een glimlach op mijn gezicht, was ik stil van een gebeurtenis en genoot ik van het einde.

Het was weer een boek om lekker in te duiken, me in te verliezen en echt te balen dat dit het laatste deel is. Uitstellen met lezen kon ik niet want ik wilde verder lezen maar ook weer niet omdat ik wist dat er dan niks meer zou zijn. Sophie Jackson schrijft echt heel fijn. Het leest heel snel, intense stukken, romantiek, spanning tussen Riley en Lexie is echt te voelen.

Het einde van de serie. Dat het over is met deze serie kan ik gewoon niet geloven maar het is echt waar en bij het dichtslaan van Van jou had ik echt een gevoel van Nee, en een gevoel van binnen of ik iets miste, een einde, iets wat niet uit te leggen is. Ik baal van het einde en had nog wel meer willen lezen van Cat, Carter, Riley, Lexie, Max en Grace.

Ik ben heel benieuwd naar het volgende beok van Sophie wat niet meer bij deze serie zal horen. Een re-read ga ik zeker doen.

Lees de boeken van Sophie Jackson, Van jou is voor € 15,00 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning