stil

Sophie Jackson – Stil van jou

Sophie Jackson verscheen in 2015 met haar debuut Stuk van jou, een jaar later verscheen het tweede deel in deze serie namelijk Stil van jou. Gaat dit deel weer een glimlach toveren op mijn gezicht en me meeslepen in het verhaal? De beoordelingen zijn lovend en dat maakt het nog erger. Recensies heb ik nog niet gelezen want ik wil mijn eigen mening vormen maar als de achterkant lees moet dit weer een prachtig verhaal zijn met het rauwe randje.

Waar gaat Stil van jou over?

In het eerste deel maakten we kennis met Kat en Carter en een klein beetje met Max. Stil van jou gaat over Max maar Kat en Carter komen er zeker nog in voor. Max heeft het flink voor zijn kiezen gehad. Zijn drugsprobleem wordt gevoed door het verlies van zijn zoontje, de breuk met zijn vriendin en het overlijden van zijn vader. Carter is er voor Max en helpt hem clean te worden. Max wil geen liefde meer maar wanneer hij Grace ontmoet is hij betoverd door haar ogen. Grace heeft net als Max een rugzak vol emotionele bagage bij zich.

Wat vond ik van Sophie Jackson haar tweede deel?

Tijdens het lezen deelde ik niks over mijn leeservaring op social media. Toen het boek dichtviel kon ik niet anders. Wat ik deelde? Een boek uitlezen en dat er een gevoel in je borstkast blijft hangen. Een meeleven, verlangen weet ik het wat …... Wat een intens meeslepend boek is dit. Het begin is heel rustig en dan lees je alleen vanuit Max. Je leert hem kennen en zo ontstaat de eerste band. Langzaam komt Grace in het verhaal en dan komen hun levens op dezelfde plek. Beiden hebben veel meegemaakt zijn jong en daardoor is het makkelijk om met ze mee te leven. Het verhaal is geloofwaardiger dan dat van Stuk van jou. De verhaallijn is sterker en ik zit meteen in het verhaal. De seksuele spanning spat van de pagina’s af en dit is echt goed geschreven met opbouwende spanning. De relatie die ontstaat in dit boek is er niet van het ene op het andere moment, dat zou niet realistisch zijn. Het gaat echt met vallen en opstaan, vertrouwen krijgen en leren.

Ik vond het erg leuk dat Carter en Kat terug kwamen in dit boek. Je weet nu hoe het met hun gaat na ze in Stuk van jou helemaal meegemaakt te hebben. Deel 3 gaat denk ik over Riley en naar hem ben ik wel heel benieuwd want hij laat niet veel los.

Sophie Jackson schrijft boeken die je meeslepen in het verhaal, je in vuur en vlam zetten en met een na gonzend gevoel als je de laatste bladzijde omslaat.

Heb jij Stuk van jou gelezen en vond je dat een heerlijk boek? Koop dan zeker dit tweede deel voor € 18,99  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning

Bewaren