Sophie Jackson - Stuk van jou

Sophie Jackson – Stuk van jou

Al meer dan dertig boeken heb ik dit jaar gelezen. De een nog beter dan de ander. in het begin van het jaar had ik wat moeite om na het ene boek een volgende te pakken maar de laatste tijd gaat het lezen zo lekker. Nu ligt dit natuurlijk ook aan de boeken die ik lees. Je gaat het bijna niet geloven maar ik heb weer een heerlijk boek gelezen. Ik las Stuk van jou geschreven door Sophie Jackson.

Sophie Jackson geeft de term ‘badboy’ een nieuwe betekenis in Stuk van jou. Kat Lane was negen jaar oud toen haar vader voor haar ogen werd vermoord. Nu, vijftien jaar later, komt ze haar belofte aan hem na om iets voor de maatschappij te betekenen. Dat doet ze door les te geven aan gedetineerden in een New Yorkse gevangenis. Op deze manier hoopt ze ook eindelijk haar angst voor criminelen te overwinnen. Wesley Carter is een van haar leerlingen. Hij is gevaarlijk, grappig en geheimzinnig. Kat raakt geïntrigeerd. Ze wil weten wie de échte Carter is, voorbij zijn intimiderende voorkomen. Hoe verder ze gaan, hoe moeilijker het wordt om hun verboden gevoelens voor elkaar te negeren.
Stuk van jou lees je vanuit meerdere personen maar vooral vanuit Kat en Carter. In het begin moest ik even erin komen dit kwam niet door het verhaal want dat sprak me gelijk al aan. Ik kwam er wat lastig in door de vele namen die er waren voor één persoon. Katerine, Kat, Mevrouw Lane en Peaches allemaal één persoon maar vier verschillende namen worden er gebruikt. Gelukkig was het voor mij snel duidelijke en werd ze Peaches voor mij. Peaches zoals Carter haar noemt. Dit laat gelijk al zien hoe ik in het verhaal zat. Het is een echt liefdesverhaal zoals alleen in boeken en films kan. Je voelt de spanning van het begin af aan al tussen Peaches en Carter. Ik vroeg me daardoor echt wel af hoe dit boek 400 pagina’s kon worden en me blijven boeien. Nou het boek heeft me na het kleine stroeve begin door de verschillende namen echt van begin tot het einde geboeid, het toverde meerdere malen een glimlach op mijn gezicht. Zelfs tijdens het maken van de pannenkoeken was ik aan het lezen.
Stuk van jou is een New-adult boek, New-adult boeken hebben vaak een hoofdpersoon die veel heeft meegemaakt en een verhaallijn met erotiek randje. Het tragische verleden vind ik altijd wel een meerwaarde aan het verhaal geven. Het erotieke gedeelte hoeft van mij niet zo erg. Wel de spanning tussen de personen want dat maakt het een echt liefdesverhaal verder hoeft het allemaal niet zo. Peaches en Carter hebben beiden een verleden wat meetelt in het heden. Het heeft hun gevormd, Carter heeft een muur gebouwd en Peaches heeft een verdriet met zich meegesleept. Het mooie is dat hoe je de personen in het begin meemaakt dat ze zo niet zijn. Carter doet ze gewelddadig en agressief voor maar met de juiste aandacht en rust is hij een hele lieve slimme jongen die meer is dan de “crimineel”.
Stuk van jou is het eerste deel van een trilogie over liefde achter de tralies. De volgende delen zou ik zeker ook willen lezen. Het boek kost € 18.99 en is o.a. te koop bij bol.com