Tortilla's

Sophie Matthys – Taco’s en Tortilla’s

Wij hebben een recept voor taco’s en die staat minimaal 30 keer per jaar op tafel. Het is makkelijk, snel en heerlijk. Wat meer variatie zou leuk zijn en ik weet zeker dat die er is maar om nu heel internet af te struinen en een hele lading aan kruiden te moeten kopen daar hebben we geen zin in. Toen was er Taco’s en Tortilla’s van Sophie Matthys. Van het boek Taco’s en Tortilla’s wordt ik echt heel erg blij. Het ene na het andere lekker uitziende recept staart me aan als ik het doorblader. Het kan er wel lekker uitzien maar is het ook lekker?

Hoe is het boek van Sophie Matthys ingedeeld?

Het boek is ingedeeld in zes delen; De basis, veggie, kip, vis en schaaldieren, rund en varken. Heel fijn dat je per categorie kan kijken. Heb je trek in kip haal je daar je recept uit en anders kijk je ergens anders. Heel fijn ook dat er veggie recepten en evenveel als bij de kip. De basis is ook echt de basis. Je kan kiezen om tortilla’s of taco schelpen te kopen in de supermarkt maar je kunt ze ook zelf maken en dat leggen ze heel makkelijk uit. Wat natuurlijk bij de basis niet kan ontbreken is een Guacamole saus. Naast de bekende bekende saus ook slasa’s en allemaal in een paar stappen gemaakt.

Hoe moeilijk zijn de recepten?

Recepten uit kookboeken ben ik altijd een klein beetje angstig voor. Ik ben geen keukenprinses en wil niet uren in de keuken staan. Gelukkig kan ik je vertellen dat deze recepten echt makkelijk zijn om te maken en dat ik niet uren in de keuken heb gestaan. Omdat ik de recepten voor de eerste keer heb gemaakt zal ik zeker 15 minuten langer bezig zijn geweest maar ik denk dat de meeste recepten een half uurtje duren. Ik hou van half uurtje recepten.

De recepten hebben aan de linker of rechterkant een blad vullende foto met wat het eindresultaat zou moeten zijn. Groot staat op de pagina de naam van het recept, er staat voor hoeveel personen het is en daaronder per onderdeel de ingrediënten. Ik neem even de Tacoschotel met salsa als voorbeeld. Dit recept bestaat uit de tacoschotel, de tacokruidenmix en de salsa. Per onderdeel staan de  ingrediënten. Dit vind ik echt heel handig zodat je weet wat je per onderdeel nodig hebt en niet alles wat je nodig hebt onder elkaar staat.

Het hele recept maken bestaat uit acht stappen. De acht stappen zijn echt heel helder en duidelijk. De volgorde van de stappen is heel logisch. Je bent direct met het gerecht bezig en niet eerst aan het voorbereiden voor je werkelijk wat gaat doen. Bij de meeste recepten staan tips die je kan toepassen op het gerecht. Bij de tacoschotel krijg je de tip waarvoor je de tacokruiden ook kan gebruiken.

Diversiteit in de recepten

De recepten zijn heel divers, van een zomerse vistaco met watermeloensalsa en avocado tot een Chimichanga van kip. In alle recepten zit in lekkere variatie in ingrediënten en in smaak. Toch heb ik gemerkt dat wanneer je drie dagen achter elkaar wat maakt uit het boek je een aantal ingrediënten voor diverse recepten kan gebruiken. Ideaal vind ik dit want sommige dingen gooi je anders na een paar dagen weg. Wij gaan nog meer recepten uit dit boek proberen want er staat genoeg in wat mij lekker lijkt.

Toco’s en Tortilla’s van Sophie Matthys is voor € 19,99 te koop bij Bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Manteau – NewBookcollective