
Sosuke Natsukawa – De kat die een bibliotheek ging redden
Een sprookje voor volwassenen dat is het boek De kat die een bibliotheek ging redden van Sosuke Natsukawa. Ik hoor de laatste tijd heel veel over healing fictie. Healing Fiction is een genre dat verhalen biedt die zowel inspirerend als informerend zijn. Deze boeken zijn ontworpen om je te helpen bij je persoonlijke groei door middel van herkenbare situaties en emoties van verschillende karakters. Wat vind ik van dit genre?
Met woorden breng je niet alles over. Je zou kunnen zeggen dat wat er in een gesprek uiteindelijk overkomt niet de betekenis van de woorden, maar de wil om iets over te brengen.
Waar De kat die een bibliotheek ging redden over gaat
De 13-jarige Nanami brengt het grootste deel van haar vrije tijd door in een verlaten bibliotheek. Op een dag merkt ze dat haar favoriete boeken geleidelijk aan uit de schappen verdwijnen. Ze waarschuwt het bibliotheekpersoneel, maar niemand neemt haar serieus. Dan ziet ze tussen de boekenplanken een verdachte man in een grijs pak. Als een praatgrage kat haar te hulp schiet, gaan ze samen op een doldwaas avontuur vol gevaarlijke uitdagingen.
Dat betekend toch niet dat u boeken hoeft te verbranden? U bepaalt toch niet of mensen iets wel of niet lezen.
Is healing fictie een nieuw genre voor mij
Een cover die enorm prachtig is en bij mij past. Boeken en katten voor mij de perfecte combinatie. Ik heb zin om in dit te lezen en te duiken in de wereld van Nanami. Te ontdekken of healing fictie een genre is wat ik toe kan voegen aan mijn lijst. Helaas Healing fictie kan ik direct heel eerlijk in zijn is niet mijn genre. Althans niet na De kat die een bibliotheek ging redden. Voor mij is dit te veel een sprookje. Het was erg mooi om te lezen want er zit echt wel een diepere laag in dat zie je al aan de paar uitgelichte teksten die ik hier deel. Toch is het niet voor mij weggelegd.
De schrijfstijl is erg mooi die Sosuke Natsukawa gebruikt, de hoofdstukken zijn alleen veel te lang. Ik lees graag een hoofdstuk per keer of een aantal en dit boek is opgedeeld in een paar delen en geen hoofdstukken. Hierdoor sluit ik niet een stuk af maar moet ik mijn leessessie op een pagina onderbreken. Het eerste deel is 52 bladzijdes om een beeld te krijgen van hoe lang een deel is.
Daarom lezen mensen boeken. Op die manier kunnen ze voelen. Wat het betekent om aan anderen te denken. Wat er gebeurt met mensen die vergeten om aan anderen te denken. Oude en vriendelijke boeken stellen je zachtjes vragen, bijvoorbeeld of je liever rijk dan gelukkig wilt zijn.
Ondanks dat het boek niet helemaal mijn ding was wilde ik het wel blijven lezen. Het is een liefdesverhaal over de kracht van boeken. Dat was wat mij enorm trok aan het verhaal. Ik wilde weten wat er met de boeken gebeurde en hoe Nanami zich zou ontwikkelen. Het is een boek met een prachtige boodschap maar daar moest ik wel even voor doorzetten en dat is helemaal niet erg. Niet elk boek kan vijf sterren zijn. De kat die een bibliotheek ging redden van Sosuke Natsukawa is te koop bij bol.com voor € 20,- (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)
Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna