Stairway4Life FunRun De Kuip 5 km

Stairway4Life FunRun De Kuip 5 km

Tweede Paasdag en wat ga ik doen? Hardlopen. Niet een rondje door het dorp om mijn paaseitjes (die ik niet eet) eraf te lopen. Nee, ik doen mee aan Stairway4Life FunRun De Kuip 5 km. Mijn eerste fun run en de eerste keer een 5 km bij een wedstrijd. Ben ik goed voorbereid? Niet echt want eerste Paasdag vertrek ik naar sugar city om me op het culy food festival te laten verrassen met allemaal lekker eten. Een goede voorbereiding? Zeker niet maar leuk was het wel. Waarom dit voor een wedstrijd doen? Zolang ik kan lopen en genieten ben ik tevreden. Heb ik genoten? Natuurlijk. Lees je mee hoe ik het vond en hoe ik genoot van de locatie?

Een groot support team tijdens de Kuip run

Om 11:30 uur moest ik aan de start verschijnen, dus rond de klok van tien stonden mijn ouders en zus voor de deur om te vertrekken richting de Kuip. Een kort ritje en parkeerplek voor het stadion. Al als het stadion in zicht komt geniet ik, daar ga ik lopen over de trappen en door het stadion. We liepen het terrein over, bleven even staan om te kijken bij de kleintjes. Natuurlijk even zelf het stadion bekijken vanaf de tribune. Heerlijk om daar weer te staan. Even te springen op de tribune en te genieten van de muziek.


De sfeer komt er al aardig in, vooral met de Feyenoord-muziek op de achtergrond. Nog even plassen en op naar de start. Terwijl we staan te wachten valt ons op dat er nog wat kleintjes aan het lopen zijn. Vreemd, die horen toch al lang klaar te zijn? Het is koud terwijl we wachten, een beetje kou kan wel, maar na zo’n zonnige dag als zondag had ik het toch niet verwacht. Een bericht door de speaker: de start voor de 5 km loop is drie kwartier uitgesteld. Balen zeg, gauw weer mijn bodywarmer aan en wat rondlopen om warm te worden. Het werd uitgesteld omdat bij de eerste lopen de routes niet goed waren. Zo liepen er sommigen te veel doordat de afzetters niet goed stonden. Nou, als het daarom uitgesteld wordt is dat voor ons alleen maar een voordeel.

Om 12 uur staan we dan klaar bij de start en krijgen we een warming-up. Die laat ik gaan, want in een start staan zwaaien met mijn armen lijkt me gevaarlijk voor mijn buurman of -vrouw. Mijn ouders en zus kan ik zien vanaf de start, echt superleuk. Knal, daar gaan we, elleboog hier, elleboog daar. Wow, die gaan ervoor hoor. Na een paar 100 meter mogen we de eerste trappen op en gelijk weer af. Langs de start richting de tunnel voor het uitpubliek. Trap op door de tunnel. Die tunnel voor het uitpubliek is echt leuk. Hij is helemaal dicht en toch vind ik het leuk om er doorheen te gaan. De trap af is opletten, want hij is een beetje nat. Na deze trappen gaan we om het stadion heen met een grote boog zodat we aan de andere kant uitkomen.

We lopen om het stadion heen en komen uit bij de tribune van vak S. Voor de niet- Feyenoordfans: Vak S en de vakken ervoor zijn de harde kern Feyenoorders, seizoenskaart en hooligans. Daar in die vakken kom je niet gauw. De vakken waar de sfeer zo intens is. Nu loop ik daar door dat vak en staan mijn ‘hooligans’ achter me te kijken hoe ik de trappen beklim. De lange trap naar boven, heel vak S omhoog. Wat zijn dat veel treden zeg. Hoe verder naar boven, hoe langzamer we gaan. Wel logisch, het is een hele klim. Via de buitentrap weer naar beneden. Dit doe ik wat rustiger, want naar beneden een trap af vind ik niet al te fijn.

We lopen weer een breed rondje om het stadion heen. En daar vanaf 3 km gaat het niet goed. Met mij wel, maar niet met het parcours. We moeten de trap af via de parkeerplaatsen en dan weer een groot rondje om het stadion heen. Dit moest niet zo, daar hadden we rechtdoor gemoeten en Een rondje parkeerplaats richting het stadion moeten maken. Wij liepen twee keer een grote ronde.

Hierdoor kom ik dus voor de 2e keer bij de trappen naar vak S uit. Nou, dan genieten we toch nog een keer van die trappen. Hup, nog een keer naar boven en naar beneden. Met een aantal met wie ik meeloop heb ik het erover. Het is erg jammer, want opeens zien we mensen die wel goed lopen. Onze tijd is dus niet voor 5 km maar voor meer. Maar goed, wat maakt die tijd me eigenlijk uit… ik loop door de Kuip met een fantastisch publiek.

Daar gaan we het stadion in richting de spelerstunnel. Dit is waar ik op gewacht heb. Samen met Melissa sta ik even stil. We maken een foto voordat we de tunnel in gaan. We zijn toch al langer onderweg dus een foto maken is ook niet meer erg. Trap op en daar gaan we het veld op. Langs vak S. Toegejuicht door het publiek. Mijn ouders en zus staan er te zwaaien. Wat is dit tof. Ik krijg er echt een kick van. Wat extra energie die ik niet meer dacht te hebben na de trappen.

Onder de tribunes door richting de finish. Ri!!! Anne! ik loop hier naast je. Ja hoor, Ri ziet me nog richting de finish gaan. Net voor de finish kom ik nog een man tegen met wie ik net op de trappen liep. Nog een eindsprint? Eerst lijkt het of hij niet wil en ik ga, dan komt hij ook hoor en gaan we over de finish. Superleuk dat zo iemand met me mee doet.

Het was een superleuke run, de organisatie liet alleen wat te wensen over. Hopelijk gaan ze er wat mee doen zodat bij een volgende run deze problemen er niet zijn. De locatie is super leuk en weer eens wat anders dan anders. De trappen waren supertof en over het gras door het stadion heen blijft bijzonder. Het veld waar mijn toppers van Bronckhorst en van Gastel hebben gespeeld en nu staan als trainers; dáár heb ik gelopen.