Gates

Stefan Gates – Katologie

De magische kracht van het bezitten van een kat: Hoe meer we over hen leren, des te meer we over onszelf leren. Met Katologie van Stefan Gates ontdek je de bizarre en hilarische wereld van de kat.

Wat er op de achterzijde van Katologie staat

Wat is een kat? Al eeuwenlang hebben de knapste koppen zich gebogen over deze essentiële vraag. En nu is daar, en op vele andere zeer belangrijke katgerelateerde vragen, eindelijk het antwoord. Waarom laten katten bijvoorbeeld (bijna nooit) scheetjes maar honden wel? Kunnen katten dromen of concepten als liefde en zwaartekracht begrijpen? Wat gebeurt er tijdens een catfight? En misschien wel de belangrijkste vraag: wat doet een kat toch als zij door het kattenluikje de wijde wereld intrekt? Met een hoop interessante feitjes en flinke dosis humor vertelt Stefan Gates je in ‘Katologie’ alles wat je altijd al had willen weten over je mysterieuze harige pluizenbol.

Gates

De looks van Katologie

Katologie is een klein boekje 14 x 21 cm wat echt heerlijk in je hand ligt voor een informatief boek. De cover is heel clean met een witte cover met zwarte tekst, een simplistische lijntekening en één oranje vlak. Het is een hardcover boek met soft touch en dat vind ik heel fijn aanvoelen. Dit is een lamineerlaag die over de kaft heen zit. Het boek heeft een leeslint wat ik ideaal vind want ik vergeet altijd een boekenlegger en de boekenleggers die ik heb zijn te lang voor de kleine maat boekjes.  Het boek is helemaal zwart oranje. Het oranje is fluorescerend. Wanneer je het boek openslaat wordt je ook echt even verblind door de schutbladen. Alle tekeningen zijn minimalistisch en het is hierdoor een strak geheel.

Wat vind ik van de informatie die Stefan Gates ons geeft

Stefan Gates heeft met Katologie een enorm interessant en informatief boek geschreven over de kat. Elk stukje info wat je leest is makkelijk te begrijpen en hier en daar gebruikt Stefan Gates wat humor om het niet te serieus te maken. Deze humor tussendoor is leuk en ik denk dat dit voor kinderen ook enorm geschikt is om meer te leren over de kat. Naast allerlei nuttige informatie, leren we ook wat over de geschiedenis van de kat. Tussendoor zijn er aparte kaders met informatie over legendarische katten. We kennen allemaal wel Grumpy the cat maar nu ken ik er nog meer. Ik vind het leuk dat er een boek over katten is dat informatief is , niet te veel tekst per onderwerp bevat en daarnaast grappig is want dat maakt het minder zware stof om doorheen te komen. Of Donder nu zo blij is dat ik meer over hem te weten ben gekomen dat weet ik nog niet.

Wil jij meer leren over jouw kat of de kat in het algemeen. Je staat versteld van sommige feiten die je leest. Katologie van Stefan Gates is te koop voor € 15,99 op bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC