Peterson

Stratten Peterson – Mystieke dieren

De zon schijnt en dat betekend dat mijn plekje op het balkon weer heerlijk is met de lentezon. Een boek of een kleurboek erbij en ik vermaak me wel voor een paar uur. Mystieke dieren van Stratten Peterson is zo’n kleurboek waar ik uren met één plaat bezig kan zijn.

Neem de kleurplaat van Het hert, een prachtig dier in het midden eromheen mooie bloemen, paddenstoelen en veel lijnen die met mooie kleuren ingekleurd gaan worden. Op de linker pagina een slakje en een stukje tekst over het hert. De kleurplaten zijn stuk voor stuk een ode aan het dier. Het dier staat echt centraal en wat eromheen gebeurt versterkt het dier. Stratten Peterson heeft goed nagedacht hoe hij de dieren neer zou zetten dat zie je echt in elke illustratie terug komen.

Peterson

Sinds het begin der tijden heeft de mens naast dieren geleefd en het is dan ook geen wonder dat onze verhalen over de hele wereld verweven zijn in mythen, legendes en culturele tradities. De gedetailleerde illustraties in dit kleurboek tonen dieren omringd door natuurlijke elementen die hun symboliek en energie weerspiegelen, van de kleine vrolijke kolibrie tot de zachtaardige, machtige walvis. Het unieke karakter van de dieren waarmee we ons verwant voelen wordt onthuld en het licht dat dit werpt op onze eigen persoonlijkheid, gedrag, hoop en dromen wordt verkend. Wek de oeroude magie van de dieren op en laat je leiden door intuïtie bij het inkleuren van jouw spirit animal.

Elke pagina in te kleuren

46 dierenplaten maar in totaal 96 pagina’s om in te kleuren. 46 echte volle pagina’s en de rest kleine details maar toch in te kleuren. De inleiding heeft een mooie omkadering met een vlinder, een vogel en bladeren die mooi ingekleurd kunnen worden. Op deze manier is heel het kleurboek te gebruiken en te voorzien van mooie kleuren. Hierboven even een plaat van Mystieke dieren ingezoomd zodat je goed kan zien dat er ook op de details gelet is. De lijnen zijn dikke en dunne zwarte lijnen. Het papier is van matte kwaliteit maar zonder een duidelijk structuur, dit materiaal is fijn om te kleuren met potlood en stiften. De dikte van het papier is denk ik 120 grams en vind ik zelf goed genoeg. Mocht het eventueel doordrukken op de andere pagina heb ik altijd daarvoor mijn extra blaadje die ik tussen de pagina’s inleg om doordrukken te voorkomen.

Peterson

Enkelzijdige pagina’s

De kleurplaten bevinden zich allemaal op de rechterkant en de andere zijde daar staat de tekst op en is er een klein detail om in te kleuren. Mocht je met stiften aan de slag gaan die een beetje doordrukken zoals alcoholmarkers dan drukt het door op de pagina waar je tekst te lezen is. Dit is gelukkig minder erg dan dat er een mooie plaat op de andere kant staat. Ik vind dit erg fijn want stiften en kleurpotlood combineren is erg fijn en op deze manier kan je dat goed doen. Ik ben echt een voorstander van enkelzijdige kleurplaten.

De teksten zijn leuk om te lezen en een mooie toevoeging. Het vult gelijk de pagina op waar hij vaak blanco blijft zodat je elk materiaal kan gebruiken om de kleurplaat in te kleuren heb je nu wat tekst staan die je kan lezen. Dat het hier door gaat drukken maakt niks uit als het kleine detail nog maar ingekleurd kan worden.

De kleine details onder de teksten vind ik echt leuk want kijk nou dit kleine kikkertje, die is toch schattig! Zo heeft elke pagina een klein detail maar natuurlijk gaat het om de grote platen om die in te vullen hoe jij de dieren ziet. Wil je roze gebruiken in plaats van groen dan doe je dat. Je maakt er jouw dier van.

Mystieke dieren van Stratten Peterson is voor € 15,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus