fit

Summer Fit Festival 2019

Zondag 30 juni was het Summer Fit Festival in Wierden. Voor mij helemaal aan de andere kant van het land. Hoe ik erop kwam om hier heen te gaan? Deze dag heb ik cadeau gekregen van Nicole voor mijn verjaardag. Nicole woont in Wierden dus konden we mooi vanuit haar huis erheen gaan.

Zaterdag op zondag ben ik bij Nicole blijven overnachten. We waren vroeg wakker en zijn even voor een wake-up rondje gaan hardlopen. Heerlijk om zo lekker vroeg op pad te zijn, ik voelde me gelijk weer fit. Het was al aardig warm. Ik vond het erg leuk om te hardlopen waar Nicole normaal loopt. Een andere omgeving is vaak erg leuk om een rondje te maken en dat was het hier ook zeker.

Na het hardlopen even ontbijten en opfrissen. Op de fiets gingen we richting het Lageveld. Nog nooit ben ik denk ik naar een evenement op de fiets gegaan. Heerlijk dat er zo iets tofs wordt georganiseerd. Het terrein ging om 11 uur open. Het is het terrein waar de dag ervoor Boulevard outdoor is geweest. We wandelen richting het terrein en waar we lopen is het versierd met vlaggetjes. Ik hou van zulke sferen. Op het terrein zelf hangen ook zulke details.

fit

We komen aan bij het Summer Fit Festival en wat het eerste opvalt is dat het nog erg rustig is. Nu is om 12 uur de opening met Larz maar echt druk is het nog niet. Langzaam druppelen er mensen binnen en Larz wacht heel even voor we gaan starten. Larz is een international Nike trainer eerder heb ik al wat trainingen van hem gehad dus ik weet wat me te wachten staat. Vol energie en super vrolijk geeft Larz ons een training. Het leuke aan zijn trainingen is dat je aan het einde een heel dansje hebt. Je herhaalt elke keer stukjes en dan in totaal heb je ene dansje met allemaal workouts erdoor.

fit

Ik vond het weer tof om een workout te hebben van Larz en wonder boven wonder lukt het altijd helemaal mee te doen met zijn danspasjes. Ondanks dat ik echt niet kan dansen. Een bodyrol, een beetje geschut met de billen en de handen in de lucht en draaien dat lukt me allemaal net.

Na Larz heb ik een pauze voor ons ingelast door naar een lezing te gaan luisteren. Het is een lezing van De beste verliezer. Van Nicole had ik hier al over gehoord en ik was wel geïnteresseerd in wat Henk-Jan Koershuis te vertellen had. Het was echt interessant en er kwamen herkenbare dingen over eten langs.

Na uitrusten mogen we weer even actief worden met een Aquabootcamp. Dit was een bootcamp in en om het water. Met Lunges, kikkersprongen, planken en nog veel meer maar alles op en om het water. Dus ook op zand wat dus echt wel zwaar is om in te lopen of een kikkersprong in te maken, zeker als het al lekker blubber wordt. Het was een leuke workout en zeker lekker bij het water.

Een uurtje niks, even wat eten en drinken en over het terrein heen hobbelen. Deze tijd vliegt voorbij. Voor we het weten moeten we alweer naar Jumping Fitness.

Jumping Fitness is een intervaltraining waarbij je meer dan 400 spieren activeert door springbewegingen te maken op een kleine trampoline. Tijdens de intensieve work-out doe je dynamische oefeningen op energieke muziek. Dit was echt super gaaf om te doen. We stonden helemaal vooraan maar daar had ik geen idee van, normaal vind ik dat maar niks maar ik was nu zo gefocust op wat ik moest doen dat ik daar niet meer oplette. Na de eerste rondje dacht ik echt moeten we nog echt doorgaan? Maar nog een sessie lukte en nog een en uiteindelijk hebben we 45 minuten staan springen. Wat een feestje.

Veel tijd om bij te komen hebben we niet want op naar het volgende. Gelukkig moeten we hier zen gaan worden. Supyoga is onze volgende workout. Omdat niemand ooit gesupt heeft mogen we eerst een rondje suppen. Nou dat rondje wordt voor mijn geen rondje. Ik drijf continu af maar wanneer ik eenmaal ga is het top. Ik zit nog wel veilig op de knieën maar wat is dit relax en leuk om te doen.

Dan is het tijd voor supyoga. Op een supboard gaan we yoga oefeningen doen. Dit is echt wel lastig met een hele groep en wanneer de boarden tegen elkaar aan gaan. Echt zen konden we niet worden door de herrie van anderen lessen maar het was wel heel tof. Na de les mochten we nog op de boarden blijven. Iedereen was eraf behalve wij en toen heb ik nog even een paar oefeningen gedaan. Veel makkelijker wanneer er geen andere boarden wiebelen op het water. Dit zou ik wel veel vaker willen doen.

fit

Na deze les vonden we het helemaal perfect. We sloegen Kangoo over. We hadden genoten van de workouts en gezelligheid. Het was een leuk event en voor een eerste keer is het Summer Fit festival goed neergezet. We misten wel de plattegronden want het was wel even puzzelen wat waar was maar gelukkig kwamen we daar wel uit. Ik zou het heel gaaf vinden als we hier ook zoiets zouden hebben.

Lijkt jouw het leuk om naar een Summer Fit Festival te gaan?