sunrise

Sunrise boven de Lek

De Sunrise (veel mooier woord dan zonsopkomst) boven de Lek is in de herfst zo mooi dat ik er vaak naar wil kijken. Dit kan niet want dan rij ik naar mijn werk en de zon komt op achter me. Dus pik ik alleen even mee wat ik in mijn achteruitkijkspiegel zie. Hoe lang dit zo mooi blijft fat weet je nooit. Het kan zomaar weken niet mooi zijn. Dus op een zaterdagochtend stond ik vroeg op. Heel de week was het een mooi gezicht en ook deze zaterdag zag hij er prachtig uit.

Wanneer je weet dat het mooi wordt is als je deze strepen hierboven al in de lucht ziet. Een blauwe lucht erbij en geen donkere dik bepakte wolken. Dit weet je helaas van te voren niet. Je moet hopen op geluk. Ik ging van huis toen het helemaal donker was. Met mijn rugzak, camera en statief ging ik op pad. Lopend richting de plek die ik voor deze dag uitgekozen had. Mijn statief zette ik neer en in de tijd tussen donker en de sunrise kwamen er al verschillende luchten voorbij.

En dan is het kijken waar komt de zon precies op en zal ik het zien gebeuren. Nou ik zag het gebeuren en dat gaat echt best snel. Hoe langzaam de zon soms gaat als je het warm hebt en je net niet in de schaduw komt hoe snel de opkomst is. Echt heel gaaf om te zien en in alle stilte mee te maken. Alleen de vogels, ganzen en zwanen hoor en zie ik.

Niet heel de tijd heb ik foto’s gemaakt. Ik heb ook even op het bankje gezeten om te genieten van de stilte, te kijken naar de dieren en het ontwaken van de wereld.

Een leuke plek om te fotograferen van de zonsopkomst maar helaas wat weinig ruimte om een ander shot te krijgen. De volgende keer neem ik de auto en rij ik ergens anders heen. Voor nu vind ik de elektriciteitsmasten wel wat hebben in het beeld maar een andere keer lijkt me iets anders wel leuker. Misschien eens kijken hoe laat de eerste pont vaart om op de kinderdijk te fotograferen.