Superflex

Superflex 90’s kleurboek

Kleurboeken heb je tegenwoordig in zo veel verschillende thema’s. Ik kan me nog herinneren dat ik heel wat jaren geleden alleen maar Disney kleurboeken of iets in die trant kon vinden in de winkels. Er was bijna niks voor volwassenen. Gelukkig is dat zo veranderd en zijn er bijna meer kleurboeken voor volwassenen dan voor kinderen. In de jaren 90 kon je mij vinden met kleurboeken en mijn walkman. Gevolgd door mijn discman en de Spice girls of Five. Met Superflex 90’s kleurboek gaan we even terug in de tijd.

Superflex

De 90’s zijn terug en hoe! Fanny packs, scrunchies en videobanden: het superflex 90’s kleurboek bevat het allemaal. Het is de perfecte combi van nostalgie en kleurfun. Heb je laats weer eens Friends of Dawson’s Creek gebingewatcht? Of vol verlangen teruggedacht aan die transparante mobiel met antenne die je had op de middelbare school? Of een vintage Furby proberen te kopen op eBay? Zo ja: dan is dit kleurboek echt iets voor jou! Je vindt er allerlei illustraties van popcultuurherinneringen in terug zoals de Spice Girls, televisieshows als Full House, Family Matters, Saved by the bell en items die je nooit meer zult vergeten: waaiermappen, lichtgegevende jojo’s, echomicrofoons, slinky’s, mix cd’s, vlinderclips, tamagotchi’s, skeelers, doorzichtige waterschoenen, plakbandjes, klaparmbanden en nog veel meer.

Trip down to memory lane met het Superflex 90’s kleurboek

Toen ik het Superflex 90’s kleurboek ontving was ik echt mega enthousiast. De voorkant schreeuwt het al uit. Een telefoon met OMG erop en een tamagotchi. Een computer met een kledinguitzoek programma die me gelijk doet denken aan Clueless. Een videoband en de vlinderhaarclips die als ik goed ga zoeken hier ergens nog in huis liggen. Ik kon niet anders dan direct alle kleurplaten bekijken. De eerste afkortingen die ik zie vul ik direct in NKOTB (New KIds On The Block) en ik geniet van alle herkenning. Van Clueless tot aan de Spice girls en van As if tot Talk to the hand.

Superflex

37 verschillende kleurplaten om in te vullen met een hoop kleur. De platen zijn enkelzijdig zodat je alle materialen naar keuze kan gebruiken. Je hoeft niet rekening te houden met doordrukken op de achterzijde van je stiften en dat is ideaal. Er is wel een testpagina achterin zodat je kan kijken hoe je materiaal op het papier reageert. Het papier kan namelijk uitvloeien bij sommige stiften en dat is natuurlijk fijn om altijd even te testen. Het is fijn stevig papier en elke afbeelding bevind zich in een wit kader.

Op een paar pagina’s staat naast de kleurplaat wat informatie over de jaren 90. Wat informatie over de trent die toen was of hij de illustrator Christina Haberkern beïnvloed werd door de tijd waarin ze toen leefde. Deze kleine extra informatie vind ik leuk, het geeft net dat extra en had zeker naast elke pagina gemogen. Juist leuk voor de mensen die niet uit de jaren 90 komen om zo toch meer te weten over deze generatie en wat toen helemaal the bom was.

Superflex

De eerste kleurplaten ben ik mee begonnen en heb er nog genoeg te vullen met mooie uitsprekende kleuren. Cd van de Spice girls of N’sync aan en lekker de jaren 90 herbeleven met de Superflex 90’s kleurboek die te koop is voor € 15,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC