Alles

Susanne Koster – Alles voor jou

Van Susanne Koster las ik al eerder een paar boeken. Zwarte lieveling, Achtergelaten, Een gedroomd einde en Lege kamers. Waarvan de eerste ik zelfs al las toen ik in de brugklas zat. Toen ik las waar Alles voor jou over zou gaan was ik heel benieuwd naar dit nieuwe boek van Susanne Koster.

Donna en Sem zijn al jaren beste vrienden en kennen elkaar als geen ander. Maar wanneer Donna in hetzelfde huis als Sem op kamers gaat wonen, ontstaan er scheurtjes in hun hechte vriendschapsband. Als er dan ook nog sprake is van een nieuwe liefde, wordt hun vriendschap tot het uiterste getest. Geheimzinnige incidenten zetten hun toch al gespannen relatie op scherp. Met dramatische gevolgen.

Psychologische thriller voor de Young adult

Wanneer ik begin met lezen voelt het als een normale Young Adult. Twee vrienden die samen dingen beleven en een onbeantwoorde liefde. Een nieuwe liefde en de belevenissen van een modeontwerper. Langzaam veranderd de Young Adult in een psychologische thriller. Je voelt tijdens het lezen dat er iets niet klopt maar wat daar kon ik niet precies mijn vinger op leggen. Langzaam kwam ik bij het punt dat ik het boek niet meer weg kon leggen.

Alles

Tijdens het lezen van Alles voor jou lees je afwisselend tussen Donna en Sem. De hoofdstukken lopend vloeiend in elkaar over wat ik enorm fijn vind. Er zit een goede vaart in het verhaal en niks wordt enorm overdreven ik denk dat dit gewoon echt kan gebeuren. Dat vind ik altijd zo mooi aan de boeken van Susanne Koster er zit een kern van waarheid in de boeken. Hedendaagse problemen zoals vriendschap, jaloezie en wraak vormen de basis van het verhaal.

Alles voor jou is mijn vijfde boek van Susanne Koster die ik lees en zeker één van de betere al denk ik dat Zwarte lieveling mijn favoriet blijft maar dat kan ook zijn door de herinneringen aan het boek omdat ik die in mijn jeugd al las. Ik vind dit boek echt een aanrader om te lezen zeker als je wat meer spanning in de Young adult sectie zoekt. Het boek is voor € 18,95  te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.) en via de website van Clavis waar nog meer pareltjes te vinden zijn.

 

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Clavis