lawinegevaar

Suzanne Vermeer – Lawinegevaar

Wanneer ik aan het werk ben krijg ik een mailtje van A.W. Bruna. In de mail informatie over de nieuwe Suzanne Vermeer – Lawinegevaar. Natuurlijk lees ik even een stukje van de meegestuurde pdf file. Gelijk op de eerste bladzijde begint het goed en wil ik verder lezen in Lawinegevaar. Waar het mee begint? Het lichaam bungelde aan een haak in het plafond. Twee voeten in afgetrapte sportschoenen maakten nog wat laatste stuipbewegingen toen het laatste restje leven het lichaam verliet.

Met dat stukje tekst moest ik het doen. De pauze was voorbij er moest weer gewerkt worden en ik was nog bezig in een ander boek. Dus snel doorlezen en toen kon ik beginnen in Lawinegevaar. Voordat het fysieke exemplaar op de deurmat viel had ik het boek al uitgelezen, iets waar ik normaal niet de voorkeur aan geef. Een fysiek boek leest voor mij het fijnst maar ik zat nu eenmaal in het verhaal.

Waar gaat Lawinegevaar over?

Chantal Donkers breekt definitief door als strafrechtadvocate na het winnen van een zaak die vol in de aandacht van de media staat. Ineens hoort ze bij ‘de groten’ en is ze een graag geziene gast in nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Dat de roem ook een keerzijde heeft, ontdekt ze als ze te maken krijgt met een stalker.

Om even te ontsnappen aan alle stress en drukte boekt Chantal een skivakantie naar Zwitserland met haar vriend Niels. Maar een week voor vertrek gaat ’s avonds de deurbel. Er staat een meisje op de stoep dat beweert de dochter te zijn van Chantals jongere zus Amber. De zus met wie ze al ruim tien jaar geen contact meer heeft. Het meisje stelt zich voor als Fenna en stapt naar binnen met de woorden: ‘Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.’

Wat vond ik van Lawinegevaar?

Lawinegevaar is opgedeeld in twee delen. Deel 1 speelt zich af in  Amsterdam, november/december 2016 en deel 2 in Zwitserland december 2016. Het boek begint met de tekst die je hierboven al kon lezen. Een manier die ik niet gewend ben in de boeken die ik al gelezen heb van Suzanne Vermeer. Ik wil verder lezen en de eerste hoofdstukken lezen echt lekker weg. Wie is de Stalker van Chantal en wat is er allemaal met haar zus aan de hand dat ze voor haar nichtje moet gaan zorgen die ze voor het eerst ziet na al die jaren. Het deel in Amsterdam wordt een beetje gemoedelijker en de dreigingen nemen wat af, wanneer ze afreizen naar Zwitserland komt de nodige spanning weer terug. Vanaf dat moment leg ik het boek niet meer weg.

lawinegevaar

Ik heb genoten van Lawinegevaar, het heeft een tijd geduurd voor ik in zag wie er allemaal wat te maken had met bepaalde zaken. Ik ga niet zeggen waarmee want dat zal te veel verraden. Suzanne Vermeer zet hiermee een fijn boek neer waarbij er spanning en romantiek genoeg is en wordt afgewisseld. Het leest gemakkelijk en voor mij verrassend al zullen er zat mensen zijn die sommige dingen voor de hand liggend vinden. Voor mij is dit één van de betere van Suzanne Vermeer want ik wilde blijven lezen in het boek. De personages zijn goed uitgewerkt en leuk.

Ben je benieuwd wat andere bloggers van Lawinegevaar vinden? Mijn recensie is de laatste in een reeks van de Blogtour rondom dit boek en de andere recensie kan je vinden via A.W. Bruna.

Wil je Lawinegevaar lezen? Koop dan het boek voor €15,00 bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna