Nachtvorst

Suzanne Vermeer – Nachtvorst

Nachtvorst is het nieuwe boek van Suzanne Vermeer en die heb ik mogen lezen. De winterthrillers vind ik altijd net wat fijner dan de zomerthrillers van Suzanne Vermeer. Ik weet niet wat het is maar ik vind het altijd net wat mysterieuzer, ik zit er altijd net wat dieper in. Ik kon niet wachten om Nachtvorst te lezen al was tijd en vermoeidheid soms een dingetje maar dit weekend heb ik het boek uitgelezen en genoten van de laatste hoofdstukken. 

Lieke Brouwer is in de voorjaarsvakantie bij haar familie in Noorwegen. Wanneer ze met een groepje vrienden gaat wildkamperen verdwijnt een van hen. Er wordt al snel gespeculeerd over de Nachtvorst, die volgens de eeuwenoude mythe in de regio vijftienjarige kinderen laat verdwijnen.

Vijfentwintig jaar later wordt Lieke door haar vriendin Birgit gebeld. De nachtvorst heeft weer toegeslagen. Dit keer is de zoon van hun vriendin Freya verdwenen. Lieke vertrekt naar Stavanger om samen met Birgit op onderzoek uit te gaan. Komt de waarheid nu eindelijk boven tafel?

nachtvorst

Nachtvorst een fijnen winterthriller

Nachtvorst is een fijn boek om te lezen. Het begint met een heftige gebeurtenis voor Lieke. Dit wordt zo sterk neergezet en hierdoor krijg je direct respect voor Lieke en een beeld bij haar. Het is een scene die je gelijk heel het boek bijblijft. Wanneer ze even het moment aanhalen verderop in het boek dan herken ik steeds weer het begin stuk. Birgit en Lieke worden heel sterk neergezet en daardoor krijg ik een beeld in mijn hoofd bij de twee sterke stoere dames.

In het begin is het boek indrukwekkend hierna zwakt het even af maar zoals een echte Suzanne Vermeer blijf je  zoeken naar antwoorden. Antwoorden krijg je zeker maar niet wat je in eerste instantie verwacht. Ik heb echt genoten van Nachtvorst, hoe verder ik kwam hoe meer ik in het verhaal kwam. Hierdoor kon ik het steeds moeilijker wegleggen omdat de ontknoping naderde maar elke keer waren we er toch nog niet. De boeken van Suzanne Vermeer zijn op een vlotte manier geschreven die mij zeer aanspreekt en waardoor ik de ene na de andere bladzijde blijf omslaan.

Wil je ook lekker genieten van een Suzanne Vermeer winterboek. Je vindt het boek op bol.com voor € 15,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna