paradijs

Suzanne Vermeer – Het paradijs

Sommige boeken moet je in de zomer lezen. Op een dag wanneer het zonnetje schijnt, je erop uittrekt met je fiets en af en toe ergens stopt om te lezen. Heerlijk om dat te doen. Wat voor boek ik lees wanneer ik dat doe? Een boek met een verhaal, een beetje spanning en het zonnetje. Het Paradijs van Suzanne Vermeer was dit keer de gelukkige die mee op pad mocht.

Wanneer Liza Roozenboom te horen krijgt dat haar zoon Mark op het eiland Corfu vermist is geraakt, stort haar wereld in. Mark is met een meisje dat hij net had ontmoet gaan backpacken en sindsdien heeft niemand meer iets van hem gehoord. Een wekenlange zoektocht levert niks op en de plaatselijke politie probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Verslagen en met talloze onbeantwoorde vragen keert Liza onverrichter zake terug naar Nederland.

Dan krijgt ze een jaar later een telefoontje vanuit Griekenland. Met behulp van de enige persoon die haar wel gelooft, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het eiland Kefalonia. Daar ontmoet ze een oudere man die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza’s eigen verleden…

Wat vond ik van Het Paradijs?

De boeken van Suzanne Vermeer blijven me verbazen. Dat had ik ook al met lawinegevaar en nu met Het paradijs weer. Je denkt een schrijfstijl te weten maar dan toch wordt het anders verteld, neergezet en wordt je door de vlotte schrijfstijl meegenomen in het verhaal.Want dat is zeker kenmerkend voor een boek van Suzanne Vermeer, een vlotte schrijfstijl, geen moeilijke woorden of zinnen, een boek waar je lekker doorheen leest en kan genieten zonder na te denken. Behalve nadenken over de oplossing natuurlijk want dat houd je wel bezig ook weer in Het paradijs. Ideaal is dat de boeken van Vermeer bij het seizoen passen. Zomerse boeken in de zomer en winterse boeken in de winter, Mijn inlevingsvermogen gaat dan zeker omhoog. In de winter een boek lezen waar veel zon in voorkomt is toch anders dan in de zomer. Nu voelde ik zelf dat lekkere briesje terwijl de zon op mijn armen brandde.

Het boek is opgedeeld in twee delen. In een jaar geleden gaat Liza op zoek naar haar zoon. Op Corfu wordt ze erg tegengewerkt en dat lees je ook echt. Je leest haar wanhoop en de tegenwerking die ze krijgt. Het tweede gedeelte daar wordt het verhaal spannender en laat het boek me niet meer los. De spanning wordt wel langzaam opgebouwd en dat vind ik alleen maar fijn. Wel mis ik hier en daar wat meer diepte in de personages. Waarom? Om nog meer in het boek en het verhaal te komen nu blijven sommige personages wat oppervlakkig terwijl ze toch best een rol spelen in heel het verhaal.

Het paradijs is een heerlijk boek, het bevat alle elementen die het een Suzanne Vermeer boek maakt zoals misdaad, romantiek en en heerlijke bestemming. Aan het einde had ik nog wel even verder willen lezen. Iets meer over de drie hoofdpersonages nog willen lezen maar aan de andere kant was het een mooi einde.

Een echt boek voor de zomer is Het Paradijs van Suzanne Vermeer. Wil je hem lezen? Koop hem dan voor €15,00 bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna

Bewaren

Bewaren