vermeer sneeuwstorm

Suzanne Vermeer – Sneeuwstorm

Winterse spanning met het nieuwe boek van Suzanne Vermeer! In Sneeuwstorm gaat Rianne op fotografiereis naar Noorwegen. In het vissersdorpje waar ze verblijft leert ze Aron kennen, die haar het échte noorden wil laten zien, weg van alle toeristen. Is dit een goed idee om de perfecte foto’s te maken voor haar klus of is dit het begin van een hele andere reis…..

In mijn boekenkast prijkt een regenboog aan Suzanne Vermeer boeken. Oranje, rood, geel, blauw en daar mag een mooie kleur aan toegevoegd worden. De Bordeaux kleur van Sneeuwstorm. De boeken van Suzanne Vermeer vind ik heerlijk om te lezen en dan zeker de winterversies. De winteredities geven mij die spannende vibes door de omgeving waarin het plaats vind en de sfeer die er hangt, De zomeredities zijn voor mij te goede vibes van het vakantieland. Ik kan het niet goed uitleggen maar winteredities hebben echt mijn voorkeur.

Waar gaat Sneeuwstorm over?

Rianne reist voor een fotografieklus naar de Noordkaap: het noordelijkste puntje van Europa. In het vissersdorpje waar ze verblijft leert ze Aron kennen, die haar het échte noorden wil laten zien, weg van alle toeristen. In nationaal park Ånderdalen fotografeert Rianne de prachtigste fjorden, bossen en dieren en leren zij en Aron elkaar beter kennen. Maar wanneer zij diep in de bossen het lichaam van een man vinden die vermoedelijk door een jachtongeluk om het leven is gekomen, neemt Aron afstand van Rianne. Weet Aron soms meer over het slachtoffer? Als Rianne er vervolgens alleen voor staat, zal ze niet rusten voor ze antwoorden heeft…

Wat vond ik van Sneeuwstorm?

Sneeuwstorm begint heel rustig in Nederland voor Rianne aan haar fotografieklus begint. Hierin maak je kennis met Rianne en hoe haar leven is. Ondanks dat het rustig begint is het een  vlot geschreven verhaal, met korte hoofdstukken. Je staat niet twaalf bladzijdes stil bij één dag maar loopt vlot door de dagen heen wanneer er weinig gebeurt. Dat is fijn want zo loopt het verhaal vlot door. Het begint niet spannen als je in Sneeuwstorm gaat lezen en ik was echt benieuwd wanneer de spanning ging komen.

De spanning komt tussendoor een beetje met een persoon in het bos. Je hebt geen idee wie het is maar leest een stukje vanuit haar. Ik ging me echt afvragen wie is dat en wanneer komt deze persoon in het verhaal. Wanneer de twee paden elkaar kruisen bouwt de spanning op. Vanaf dat moment wilde ik blijven lezen. Wie is de man die daar lag in het bos? Wie is de vrouw in de blokhut? Waarom loopt alles opeens zo vreemd na het vinden van het lichaam in het bos. Het was weer genieten om een boek van Suzanne Vermeer te lezen en antwoorden te krijgen tijdens het lezen en meer vragen te krijgen. De spanning zat er op het einde goed in.

Wil je ook lekker genieten van Sneeuwstorm geschreven door Suzanne Vermeer ? Je vindt het boek op bol.com voor € 17,50 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.) Suzanne Vermeer Sneeuwstorm

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna