luxe

Suzanne Vermeer – Super de luxe

De boeken van Suzanne Vermeer zijn boeken die ik graag lees. De zomer boeken in de lente/zomer en de winterboeken in de winter. Me echt in kunnen leven met de temperatuur dat is zo fijn. Natuurlijk is er weer een nieuw zomer boek en dat is Super de luxe

De Nederlandse vlogster Emma van Zomeren is aan de Franse Rivièra op vakantie als ze bevriend raakt met de Italiaanse tweeling Alessandro en Sofia Onesti. De twee telgen uit een steenrijke familie nodigen haar uit om naar Monaco te gaan, waar de Onesti’s een penthouse hebben, en Emma neemt het aanbod met beide handen aan.

De dagen daarna brengt Emma door in ongekende luxe – diners in fantastische restaurants, party’s op de duurste jachten en elke avond naar het casino. Maar wanneer ze op een ochtend wakker wordt, blijkt het penthouse te zijn leeggehaald en is van Alessandro en Sofia geen spoor te bekennen. Wanneer Emma op onderzoek uitgaat en enkele schokkende ontdekkingen doet over de tweeling, wordt de zaak alleen nog maar vreemder. Haar eigen leven komt hierbij op het spel te staan…

De boeken van Suzanne Vermeer zijn geen diepgaande boeken, personages worden niet helemaal uitgediept maar het gehele boek blijf ik weer verdiept in het verhaal. Dat is de kracht van de boeken van Vermeer, geen diepgang maar een verhaal wat je lekker makkelijk leest en door wilt blijven lezen. Super de luxe is een boek wat ik lekker in de zon heb gelezen, twee dagen flink wat uurtjes in de zon lezen en hij is uit. Elke keer nog een stukje en nog een hoofdstuk want wat gaat er gebeuren, de spanning is niet hoog maar het maakt me nieuwsgierig en daardoor kan ik het boek niet wegleggen.

Super de luxe past weer fijn bij het zomerseizoen, met de zon op je gericht lezen over Monaco maakt het dat je denkt dat je daar bent in de warmte. Voor mij was het in het begin lang onduidelijk wat de twee verhaallijnen met elkaar te maken hadden. Voor mijn gevoel paste ze totaal niet bij elkaar. Natuurlijk kwamen ze goed bij elkaar maar in het begin was voor mij die omschakeling lastiger dan later in het boek toen was het heel logisch omdat ik de overloop in de verhaallijnen door had. Leuk is de actualiteit van vloggen en volgers die gebruikt wordt, ik hou van deze details waar we heel actueel mee bezig zijn. Hetzelfde voor de verwijzing naar Reese Whiterspoon en Big Little lies wat weer verwijsd naar het boek Grote kleine leugens uitgegeven door A.W. Bruna die ook dit boek uitgeeft.

Het einde van Super de luxe was onverwachts en anders dan ik had verwacht. Er kwamen opeens allemaal lijnen bij elkaar en daardoor was het voor mij een totaal anders einde dan ik in gedachte had en dat was fijn om te lezen.

Wil je het boek graag lezen? Ik zou het je zeker aanraden om het te doen en er lekker mee in het zonnetje te gaan zitten. Voor €15 bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna