winternacht

Suzanne Vermeer – Winternacht

De boeken van Suzanne Vermeer zijn boeken van het seizoen. Aangezien het winter is heeft ze weer een heerlijke winter thriller uitgebracht. De cover geeft al een heerlijke sfeer weer waardoor ik met het boek en een dekentje op de bank wil kruipen.

Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa. Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist. De vijfjarige Liv Tremblay was met haar ouders en broertje aan het wandelen in een nabijgelegen natuurpark toen ze in een moment van onoplettendheid verdween.

Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen…

Ik denk dat ik het vaker heb gezegd over een boek van Suzanne Vermeer maar ik vond dit echt een hele goede thriller. Als ik alle boeken af ga van Suzanne Vermeer dan staat deze echt wel in de top bovenaan. Het verhaal pakte me gelijk, het las heel vlot, ik werd tijdens het lezen op een dwaalspoor gezet en dat is alles wat een boek moet hebben. Het verhaal bouwt lekker snel op en wanneer je bij de spanning bent gaat het wat rustiger zodat het wat diepgang en meer achtergrond krijgt. Hier zorgt het dat ik op een dwaalspoor kom en mijn verdachte persoon nog wel verdacht is maar ik ga twijfelen of het niet een ander is. Dat ik op een dwaalspoor wordt gezet vind ik heerlijk, ik ga meedenken met het verhaal. Aan het einde blijft er nog wel het een en ander open. Daar heb ik wel mijn bedenkingen bij hoe het precies zit. Helaas zullen we dat niet te weten gaan komen.

Het is een echte thriller, die meerdere spannende momenten bevat en tot het einde weet je niet precies wat er gebeurt waarom het gebeurt en hoe.

Heerlijk om een winters boek in de wintersferen te lezen. Het maakt de beleving nog wat intenser. Een topper van Suzanne Vermeer heerlijk in winterse sferen. Je kan dit boek voor € 15,00  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna